הכי פשוט: איך מכינים חציל בטחינה?

אייל שני מגלה את הסוד שלו למתכון הוותיק של חצילים בטחינה

אייל שני
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
חצילים בטחינה ועוד דברים טובים
חצילים בטחינה ועוד דברים טוביםצילום: אייל שני

הכי פשוט, הכי טעים, הכי קל שיש, הכי מזרח תיכון: חציל בטחינה

חומרים:

> 1 חציל בינוני, כהה ומבריק, קל משקל, רצוי באלאדי
> 3 כפות טחינה גולמית
> מים מינרליים
> מיץ מ-1/2 לימון טרי
> מלח ים

ההכנה:

מחממים את התנור לטמפרטורה מקסימלית, חום תחתון וגריל, רשת מונחת כ-12 ס"מ מתחת לגריל הלוהט. מניחים את החציל על תבנית אפייה ומכניסים לתנור. אופים כ-30 דקות, עד שהקליפה נשרפת וצבעה שחור פחם.

יוצקים את הטחינה הגולמית לקערה. מוסיפים מעט מים מינרליים וטורפים בעזרת מטרפה קטנה. מוסיפים עוד מעט מים וטורפים עד שמתקבלת תערובת חלקה, בהירה וצמיגה. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים שוב, עד לקבלת תערובת במרקם של שמנת חמוצה. ממליחים לפי הטעם.

מניחים את החציל הקלוי על כלי הגשה. בעזרת סכין חדה, מסירים כיפה עליונה דקה. ליבת החציל נגלית, לבנה ובוהקת. בעזרת כף, יוצקים מן הטחינה על חלק מהליבה.

מגישים כך, או מוסיפים:

כתם של רוטב פלפלים ירוקים חריפים, שמן זית ושום. רסק עגבניות חיות, עם פלפלים ירוקים חריפים, מטוגנים וקצוצים דק. סלט עגבניות בשמן זית ומלח גס. רוטב בולונז או ראגו טלה לוהט.

(המתכון פורסם לראשונה במדור "השף הפרטי שלי" מאת מירי חנוך ואייל שני באוקטובר 2007)

תגיות קשורות:

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ