דגים ופירות ים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שיפודי לוקוס
קוויאר

על הקשקש כך כבשו ביצי הדגים מטבחים שונים ברחבי העולם

ממאכל של דייגים עניים זלגו ביצי הדגים אל מטבחי האצולה ומשם אל מסעדות העילית ברחבי העולם. מה עושים איתן ולמה קשה למצוא פה דווקא קוויאר ישראלי? גיל ססובר ואילון עמיר בפרק האחרון בסדרת הכתבות

קובנייה דג של אילון עמיר

על הקשקש הקובנייה שתמצאו רק בעכו

הקובנייה היא מנה ים תיכונית קלאסית, אולם את מופעה עם דג תמצאו רק מקו עכו צפונה. כשהיא טרייה ומוכנה על המקום, מדובר במנת קיץ מושלמת. גיל ססובר ואילון עמיר ממשיכים בחקר מנות הדגים הקלאסיות בעולם

קדרת ים של קיץ

על הקשקש קדרת קיץ מניו אורלינס

החום הגדול של ניו אורלינס, דלתת המיסיסיפי השופעת והשורשים הצרפתיים הולידו מטבח אמריקאי ייחודי ויוצא דופן. לקחנו את אחת הקדרות שהמטבח הזה מצטיין בה ובתרגום לישראלית יצרנו מנה ים תיכונית, שהולכת נהדר עם בירה צוננת

פסטה וונגולי

על הקשקש פסטה וונגולי: תענוג איטלקי בעשר דקות עבודה

מנה קלאסית של דרום איטליה ובעיקר ממחוז קמפניה שנאפולי היא בירתו הקשוחה, החמה, הסלעית. מנה של הים הטירני, הווזוב האדיר, הכועס, משקיף ממעל. גיל ססובר והשף אילון עמיר ממשיכים במסע אחר המנות הקלאסיות של הים

דג חדד במלח

על הקשקש דג במלח: מנה היסטורית שעובדת עד היום

המתכון לדג אפוי במלח נכתב לראשונה במאה הרביעית לפני הספירה, ומאז ועד היום הוא מככב בשולחנות רבים ברחבי העולם. גיל ססובר ואילון עמיר צוללים למעמקי ההיסטוריה של המנה הפיניקית המפורסמת בעולם

שרימפס קוקטייל

על הקשקש מנת קיץ אולטימטיבית למיטיבי לסת: שרימפס קוקטייל

מנת הקיץ שקנתה את תהילתה בלאס וגאס נועדה בדיוק לקיץ הישראלי: שרימפס טריים על מצע קרח עם רוטב מעקצץ ליד. גיל ססובר ואילון עמיר ממשיכים במסע אודות המנות הקלאסיות מרחבי העולם

ביסק לובסטר

על הקשקש איך הפך ביסק הלובסטר מאוכל עניים למאכל אנין

הביסק, מרק עשיר המבוסס על סרטנים ולובסטרים, נחשב עד לפני מאתיים שנה למאכל נחות שיש להגיש למשרתים בלבד וכיום הוא נחלתן של מסעדות היוקרה. גיל ססובר והשף אילון עמיר מסבירים איך זה קרה במסעם אחר המנות הקלאסיות מן הים

ביריאני הודי

על הקשקש האושר הוא דג ואורז בקארי בעלה בננה

ערימה ענקית וצהובה של אורז מתובל בכבדות ובתוכה חתיכות עדינות של דג מטוגן. גיל ססובר והשף אילון עמיר ממשיכים בעקבות מנות הדגים הקלאסיות בעולם והפעם מתאהבים בביריאני ומסבירים את הקשר העמוק של הודו לים

לקרדה

על הקשקש לקרדה והגיבור הכבוש של האימפריה העות'ומאנית

במטבח הטורקי חובב הדגים הכבושים, הבוניטו הוא כוכב המתומחר בהתאם. מי שטעם לקרדה עשויה מבוניטו יתקשה לטעום אחר כך דג אחר. גיל ססובר והשף אילון עמיר מפרקים מנות דגים קלאסיות והשבוע הם מכינים לקרדה

הפאייה של אילון עמיר מהבסטה

על הקשקש פאייה: המזון הסוציאלי של קטלוניה

הפאייה היא המזכרת שהשאירו אחריהם בקטלוניה המורים והרומאים והתחילה בכלל כמאכל שאריות של המשרתים. עם הזמן היא הפכה למעדן מלכים ולאחד הסמלים המובהקים של המטבח הספרדי. השף אילון עמיר וגיל ססובר התחקו אחר סוד הקסם של הפאייה

פיש אנד צ'יפס

על הקשקש פיש אנד צ'יפס: כך עושים את זה נכון

אין מנה המזוהה עם המטבח האנגלי יותר מהפיש אנד צ'יפס, אבל מעטים יודעים שמאחורי המצאת המנה עומד יהודי בריטי. איך מכינים צ'יפס מושלם ואיזה דג מביא את התוצאות הטובות ביותר? גיל ססובר והשף אילון עמיר עם פרק שני בסדרה - "על הקשקש"