פיזיקה במטבח

הדרך הקלה להפסיק לפחד מדגים

כך תזהו דג טרי, תפלטו אותו ותבשלו אותו מבלי שיתייבש. בנוסף, הביולוגיה והכימיה שמסבירות כיצד כל זה עובד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים11

אני סמוך ובטוח שרובם המוחלט של הטבחים הביתיים והמקצועיים כאחד אינם לוקים באיכתיופוביה (= סלידה עמוקה מדגים ומתבשיליהם). עם זאת, נראה שכל השלבים הכרוכים בהגשת דגים, החל מרכישת הדג הטרי וכלה בבישולו, שמורים לאמיצים והמנוסים ביותר אשר הצליחו להתגבר ולדלג מעל מכשולות הידע המאיימים. ייתכן כי האשמה נעוצה בעננת הסכנה מהרעלת המזון אשר עלולה להיגרם מדג סורר, ואשר נדמה כי כולנו הספקנו לחוותה לפחות פעם אחת נוראה במיוחד בחיינו. או שמא אלו הן התמונות החקוקות בזכרונינו, של שפים רמי דרג מנווטים סכינים חדות בסדרה של מה שללא ספק נראים כלהטוטים במטרה לפלט איזה דג תמים. אך אם נפרוט את כל אותן המשימות אשר נדרשות בבואנו להכין מנת דג מרשימה, נגלה כי המדע אליו אנו נדרשים אינו כה מאיים וכל מה שיש לעשות הוא לקחת נשימה עמוקה, לקרוא ולהתחיל לבשל.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ