בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

על הקשקש

בוטרגו: הקוויאר של העניים

הבוטרגו, מעדן עתיק יומין, נחשב לתשובת הים התיכון לקוויאר שמגיע מארצות הצפון. גיל ססובר והשף אילון עמיר עם פרק נוסף בסדרת - על הקשקש

27תגובות
פסטה שחורה עם בוטרגו
תומר אפלבאום

האם היו אלה הפיניקים או המצרים הקדומים הראשונים להביא לעולם את הבוטרגו, מה שנודע כקוויאר של העניים, או כתשובה הדרומית לקוויאר מארצות הצפון? את התשובה לכך כנראה שלא נדע. מה שכן ברור הוא כי מעדן זה הוצב על שולחנות לתפארת כבר לפני שלושת אלפים שנה במצרים, גם על גדות הנילוס אך בעיקר בערי החוף. אבל לא רק בה אלא גם באיי איטליה, בעיקר בסרדיניה, סיציליה ולחופי לומברדיה. הצורה בה הכינו את מעדן עתיק יומין זה לא השתנתה כהוא זה ועדיין, אחרי כל השנים והמהפכות, מכינים אותו באותה הצורה. הפיניקים, שתחילה...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו