על הקשקש |

בוטרגו: הקוויאר של העניים

הבוטרגו, מעדן עתיק יומין, נחשב לתשובת הים התיכון לקוויאר שמגיע מארצות הצפון. גיל ססובר והשף אילון עמיר עם פרק נוסף בסדרת - על הקשקש

גיל ססובר ואילון עמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גיל ססובר ואילון עמיר

האם היו אלה הפיניקים או המצרים הקדומים הראשונים להביא לעולם את הבוטרגו, מה שנודע כקוויאר של העניים, או כתשובה הדרומית לקוויאר מארצות הצפון? את התשובה לכך כנראה שלא נדע. מה שכן ברור הוא כי מעדן זה הוצב על שולחנות לתפארת כבר לפני שלושת אלפים שנה במצרים, גם על גדות הנילוס אך בעיקר בערי החוף. אבל לא רק בה אלא גם באיי איטליה, בעיקר בסרדיניה, סיציליה ולחופי לומברדיה. הצורה בה הכינו את מעדן עתיק יומין זה לא השתנתה כהוא זה ועדיין, אחרי כל השנים והמהפכות, מכינים אותו באותה הצורה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ