בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

על הקשקש

איך הפך ביסק הלובסטר מאוכל עניים למאכל אנין

הביסק, מרק עשיר המבוסס על סרטנים ולובסטרים, נחשב עד לפני מאתיים שנה למאכל נחות שיש להגיש למשרתים בלבד וכיום הוא נחלתן של מסעדות היוקרה. גיל ססובר והשף אילון עמיר מסבירים איך זה קרה במסעם אחר המנות הקלאסיות מן הים

8תגובות
ביסק לובסטר
תומר אפלבאום

מסעדת ה"סי ברון" יושבת בנמל הישן של רייקיאוויק, איסלנד. על חביות דגים יושבים הלקוחות וביניהם מתרוצץ הברון בעצמו, בן קרוב ל-90 (שבעברו היה טבח בצי הדיג המפואר של איסלנד), ומחלק לכל דורש מהמטעמים שהרגע יצאו מהן. עוד שוכן לו מקרר פתוח המציע שיפודים בני 200 גרם של הליבוט, טורבוט ולוויתן מינק (יש 400,000 כאלה בכל רגע נתון סביב איסלנד), ובמטבח – שני סירים בלבד: ביסק סרטנים ולובסטר ביסק. אני משוכנע כי זה הביסק לובסטרים מהטובים בעולם. בוקר בוקר הייתי פוקד את שערי המסעדה בשעה11 בדיוק, עת נפתחו...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו