על הקשקש

איך הפך ביסק הלובסטר מאוכל עניים למאכל אנין

הביסק, מרק עשיר המבוסס על סרטנים ולובסטרים, נחשב עד לפני מאתיים שנה למאכל נחות שיש להגיש למשרתים בלבד וכיום הוא נחלתן של מסעדות היוקרה. גיל ססובר והשף אילון עמיר מסבירים איך זה קרה במסעם אחר המנות הקלאסיות מן הים

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים8

מסעדת ה"סי ברון" יושבת בנמל הישן של רייקיאוויק, איסלנד. על חביות דגים יושבים הלקוחות וביניהם מתרוצץ הברון בעצמו, בן קרוב ל-90 (שבעברו היה טבח בצי הדיג המפואר של איסלנד), ומחלק לכל דורש מהמטעמים שהרגע יצאו מהן. עוד שוכן לו מקרר פתוח המציע שיפודים בני 200 גרם של הליבוט, טורבוט ולוויתן מינק (יש 400,000 כאלה בכל רגע נתון סביב איסלנד), ובמטבח – שני סירים בלבד: ביסק סרטנים ולובסטר ביסק.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ