בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

על הקשקש

דג במלח: מנה היסטורית שעובדת עד היום

המתכון לדג אפוי במלח נכתב לראשונה במאה הרביעית לפני הספירה, ומאז ועד היום הוא מככב בשולחנות רבים ברחבי העולם. גיל ססובר ואילון עמיר צוללים למעמקי ההיסטוריה של המנה הפיניקית המפורסמת בעולם

7תגובות
דג חדד במלח
תומר אפלבאום

ארכסטרטוס, יווני שחי בסיציליה במאה הרביעית לפני הספירה, כתב את הספר "חיי שפע" ובו מתכון לדג אפוי במלח. זהו ככל הנראה המקור הראשון למתכון למאכל הזה שכיום הספרדים, הצרפתים, האיטלקים והפורטוגזים, טוענים כי מהם בא אל העולם. ארכסטרטוס זה היה ידוע בסגנון הבישול הפשוט שלו, המשאיר את המשקל והמקום לטעמו של הדג. בניגוד לפיתוחים מאוחרים יותר, הוא ממליץ להשתמש בדג שלם, עגול, בעל בשר לבן כגון בר-ים, פארידה או לוקוס, ולכסות אותו בתערובת של 2 קילו מלח עם חלבוני ביצה ומים. בבטן הדג ממליץ ארכסטרטוס זה לשים...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו