על הקשקש |

דג במלח: מנה היסטורית שעובדת עד היום

המתכון לדג אפוי במלח נכתב לראשונה במאה הרביעית לפני הספירה, ומאז ועד היום הוא מככב בשולחנות רבים ברחבי העולם. גיל ססובר ואילון עמיר צוללים למעמקי ההיסטוריה של המנה הפיניקית המפורסמת בעולם

גיל ססובר ואילון עמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גיל ססובר ואילון עמיר

ארכסטרטוס, יווני שחי בסיציליה במאה הרביעית לפני הספירה, כתב את הספר "חיי שפע" ובו מתכון לדג אפוי במלח. זהו ככל הנראה המקור הראשון למתכון למאכל הזה שכיום הספרדים, הצרפתים, האיטלקים והפורטוגזים, טוענים כי מהם בא אל העולם.

ארכסטרטוס זה היה ידוע בסגנון הבישול הפשוט שלו, המשאיר את המשקל והמקום לטעמו של הדג. בניגוד לפיתוחים מאוחרים יותר, הוא ממליץ להשתמש בדג שלם, עגול, בעל בשר לבן כגון בר-ים, פארידה או לוקוס, ולכסות אותו בתערובת של 2 קילו מלח עם חלבוני ביצה ומים. בבטן הדג ממליץ ארכסטרטוס זה לשים תימין בלבד רגע לפני שהוא נכנס לתנור.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ