על הקשקש |

פסטה וונגולי: תענוג איטלקי בעשר דקות עבודה

מנה קלאסית של דרום איטליה ובעיקר ממחוז קמפניה שנאפולי היא בירתו הקשוחה, החמה, הסלעית. מנה של הים הטירני, הווזוב האדיר, הכועס, משקיף ממעל. גיל ססובר והשף אילון עמיר ממשיכים במסע אחר המנות הקלאסיות של הים

גיל ססובר ואילון עמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גיל ססובר ואילון עמיר

מאות סירות, קטנות, ספן אחד או שניים עליהן, יוצאות אל שדות האושר בהן גדל היהלום האפור – הוונגולי. שם, במים רדודים בהם יכול אדם עוד לעמוד, מוכנסת משאבה אל כלובי הברזל בהם גדלות הצדפות. גברים גדולי מידות בסרבלי ניילון משגיחים על השפע העולה לסיפון. מרגע שמגיעות הצדפות אל הסיפון הן עוברות, עדיין על גבי אותה סירה קטנטונת, אולי חמישה שישה מטרים אורכה, מיון ראשוני. הצדפות הקטנות מושלכות חזרה לים. הגדולות נשטפות שטיפה ראשונית במי הים וממוינות לפי גדלים. השקים מתמלאים, ואז, ביד בוטחת, נתפרים במחט וחוט, ממש כמו היו רשת דיג. לעתים חוזרות הסירות אל החוף, עמוסות בשקים, לעתים מגיעות הסירות הקטנות אל ספינה גדולה הנראית כאסם אדיר, עמוס להתפקע בשקי היהלום האפור של הים הטירני.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ