בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

על הקשקש

פסטה וונגולי: תענוג איטלקי בעשר דקות עבודה

מנה קלאסית של דרום איטליה ובעיקר ממחוז קמפניה שנאפולי היא בירתו הקשוחה, החמה, הסלעית. מנה של הים הטירני, הווזוב האדיר, הכועס, משקיף ממעל. גיל ססובר והשף אילון עמיר ממשיכים במסע אחר המנות הקלאסיות של הים

6תגובות
פסטה וונגולי
תומר אפלבאום

מאות סירות, קטנות, ספן אחד או שניים עליהן, יוצאות אל שדות האושר בהן גדל היהלום האפור – הוונגולי. שם, במים רדודים בהם יכול אדם עוד לעמוד, מוכנסת משאבה אל כלובי הברזל בהם גדלות הצדפות. גברים גדולי מידות בסרבלי ניילון משגיחים על השפע העולה לסיפון. מרגע שמגיעות הצדפות אל הסיפון הן עוברות, עדיין על גבי אותה סירה קטנטונת, אולי חמישה שישה מטרים אורכה, מיון ראשוני. הצדפות הקטנות מושלכות חזרה לים. הגדולות נשטפות שטיפה ראשונית במי הים וממוינות לפי גדלים. השקים מתמלאים, ואז, ביד בוטחת, נתפרים במחט וחוט,...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו