בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

על הקשקש

קדרת קיץ מניו אורלינס

החום הגדול של ניו אורלינס, דלתת המיסיסיפי השופעת והשורשים הצרפתיים הולידו מטבח אמריקאי ייחודי ויוצא דופן. לקחנו את אחת הקדרות שהמטבח הזה מצטיין בה ובתרגום לישראלית יצרנו מנה ים תיכונית, שהולכת נהדר עם בירה צוננת

תגובות
קדרת ים של קיץ
תומר אפלבאום

האגדה מספרת כי כאשר הגלו הבריטים את האכדים - דוברי צרפתית שגרו באכדיה אשר בקנדה והוגלו ב-1755, הם ירדו עד ללואיזיאנה שבשפך נהר המיסיסיפי האדיר. מגעגועים ירדו אחריהם הלובסטרים של נובה סקוטיה ומתוך רעב וחוסר אונים במסע המפרך, הם שינו אט אט את צורתם לקרואו-פיש – הלובסטר הקטן יותר של המים המתוקים. המטבח הק'גיאני, כך נהיה שמם של האכדים המוגלים בדרום ארצות הברית, במקור הוא של אותם מהגרים דוברי צרפתית, שבפגשם את החום הגדול של מפרץ מקסיקו, שינו מן הסתם את התפריט. הם הכינו לרוב מנות פשוטות מאוד,...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו