בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

על הקשקש

הקובנייה שתמצאו רק בעכו

הקובנייה היא מנה ים תיכונית קלאסית, אולם את מופעה עם דג תמצאו רק מקו עכו צפונה. כשהיא טרייה ומוכנה על המקום, מדובר במנת קיץ מושלמת. גיל ססובר ואילון עמיר ממשיכים בחקר מנות הדגים הקלאסיות בעולם

8תגובות
קובנייה דג של אילון עמיר
תומר אפלבאום

בעבר נחשב הבורגול לאורז של אגן הים התיכון. אסמים אדירים מלאו על מנת להתמודד עם תקופות בצורת ודגן זה היה עיקרי בתזונה של עמי המקום. השם העברי המקורי לבורגול הוא "ריפות" כפי שכתוב בספר שמואל "ותקח האישה ותפרש את המסך על פני הבאר ותשטח עליו את הרפות ולא נודע דבר." רק עם קום המדינה עלה מחירו של הבורגול והאורז הפך לדגן העיקרי בישראל. קובנייה דג זו מנה קלאסית אם אתה בעכו. או בבירות. בכל שאר המקומות שמכינים קובנייה, יהיה זה לרוב מבשר ולא מדגים, אבל הוורסיה הימית של המאכל הנפוץ מנהר הפרת ועד לכפרי...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו