בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

על הקשקש

דג מרוקאי חריף

איך הפך הדג ששחה ברוטב אדום עשיר וחריף לאחת ממנות הדגל של יהדות מרוקו ואיך היו מגישים אותו בראש השנה? גיל ססובר והשף אילון עמיר ממשיכים במסע אחר מנות הדגים הקלאסיות ברחבי העולם

11תגובות
דג מרוקאי
תומר אפלבאום

למרות שהדג החריף מאגד בתוכו את עיקרי המטבח המרוקאי – המושפע מהערביות, הברבריות, המוריות, הים תיכוניות, האנדלוסיות והצפון אפריקאיות, הוא עדיין מנה שמשקפת את יהודי מרוקו ולא את האוכלוסייה המקומית. אלה הכינו את הדג בצורה אחרת והשאירו את הדג החריף להיות מזוהה עם הקהילות היהודיות ששכנו לרוב בערי חוף בצפון המדינה, עתירות המסחר וההשפעות החיצוניות. הברברים, יושבי מדבר סהרה ממרוקו ועד תוניס, קבלו בידיים פתוחות את בעלי המלאכה, עובדי האדמה והסוחרים היהודיים שהגיעו אחרי חורבן הבית השני, ועוד הרבה לפני...

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו