על הקשקש |

דג מרוקאי חריף

הדג ששחה ברוטב אדום עשיר וחריף הפך לאחת ממנות הדגל של יהדות מרוקו, עד שהיו מגישים אותו אפילו בראש השנה. גיל ססובר והשף אילון עמיר ממשיכים במסע אחר מנות הדגים הקלאסיות ברחבי העולם

גיל ססובר ואילון עמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גיל ססובר ואילון עמיר

למרות שהדג החריף מאגד בתוכו את עיקרי המטבח המרוקאי – המושפע מהערביות, הברבריות, המוריות, הים תיכוניות, האנדלוסיות והצפון אפריקאיות, הוא עדיין מנה שמשקפת את יהודי מרוקו ולא את האוכלוסייה המקומית. אלה הכינו את הדג בצורה אחרת והשאירו את הדג החריף להיות מזוהה עם הקהילות היהודיות ששכנו לרוב בערי חוף בצפון המדינה, עתירות המסחר וההשפעות החיצוניות. הברברים, יושבי מדבר סהרה ממרוקו ועד תוניס, קבלו בידיים פתוחות את בעלי המלאכה, עובדי האדמה והסוחרים היהודיים שהגיעו אחרי חורבן הבית השני, ועוד הרבה לפני שאמצו אכילת דגים, התחילו לאפות מלבד לחם שעורים גם לחם חיטים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ