בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ראש דג זה שאנחנו אוכלים - על שום מה?

בתרבויות רבות מסביב לעולם אפשר למצוא אזכורים לראשי בעלי חיים ובהם ראש של דג. גיל ססובר והשף אילון עמיר ממשיכים במסע אחר מנות דגים קלאסיות ומביאים גרסה קצת אחרת לראש דג

4תגובות
ראש לוקוס עם מטבלים
תומר אפלבאום

בסיציליה נהוג להניח ראש של דג על מנת להצהיר על כוונות לוחמניות. משפחת המאפיה הייתה נוהגת להניח אותו על מפתן בית המשפחה כאות ראשון בהכרזה על סכסוך. כשהיו הדברים הופכים חמורים יותר, היו מונחים כבר ראש של עז או סוס. אוהבים לאכול ויש לכם מה להגיד על זה? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל מנהג אכילת הראש ביהדות היה בתחילה של אייל, לזכר עקידת יצחק. "כדי שישמענו הקדוש ברוך הוא בראש השנה וישימינו לראש ולא לזנב," נהוג לברך. גם ראש של כבש היה נהוג לאכול, ובספרד רק במאה ה-14 התחילו לאכול גם ראש של דג....

קבלו גישה מלאה לכל תכני הארץ באתר ובסמארטפון



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו