ראש דג זה שאנחנו אוכלים - על שום מה?

בתרבויות רבות מסביב לעולם אפשר למצוא אזכורים לראשי בעלי חיים ובהם ראש של דג. גיל ססובר והשף אילון עמיר ממשיכים במסע אחר מנות דגים קלאסיות ומביאים גרסה קצת אחרת לראש דג

גיל ססובר ואיילון עמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
גיל ססובר ואיילון עמיר

בסיציליה נהוג להניח ראש של דג על מנת להצהיר על כוונות לוחמניות. משפחת המאפיה הייתה נוהגת להניח אותו על מפתן בית המשפחה כאות ראשון בהכרזה על סכסוך. כשהיו הדברים הופכים חמורים יותר, היו מונחים כבר ראש של עז או סוס.

אוהבים לאכול ויש לכם מה להגיד על זה? הצטרפו לקבוצת הפייסבוק של מדור האוכל

מנהג אכילת הראש ביהדות היה בתחילה של אייל, לזכר עקידת יצחק. "כדי שישמענו הקדוש ברוך הוא בראש השנה וישימינו לראש ולא לזנב," נהוג לברך. גם ראש של כבש היה נהוג לאכול, ובספרד רק במאה ה-14 התחילו לאכול גם ראש של דג. "שנפרה ונרבה דגים" הייתה הברכה, וכך התכנסו להן שתי הברכות יחד וראש הדג הפך דייר קבוע בשולחן החג.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ