בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

על הקשקש

החלה עונת הסרטנים, כך תכינו מקושקשת מן הים

במטבחים רבים ברחבי העולם אפשר למצוא גרסה של מנת ביצים עם סרטנים. עם תחילת עונת הסרטנים הכחולים גיל ססובר ואילון עמיר עם מסע בעקבות המנה הקלאסית

2תגובות
סרטנים כחולים
תומר אפלבאום

בגרסה הסקנדינבית מוגשת חביתת הסרטנים על טוסט עם רוטב צ'ילי. ביפן נהוג להגיש את חביתת הסרטנים על אורז. בווייטנאם ותאילנד הגרסאות די דומות, אך בווייטנאם הודות לעבר הצרפתי שלה, נהוג גם להוסיף חמאה. כמובן שצ'ילי, רוטב דגים, סויה, ליים, סוכר, ולעתים גם רוטב צדפות נכנסים למתכון. גם במיאמי ובניו אורלינס מכינים ביצים עם בשר סרטנים, מי מהאוקיאנוס האטלנטי, מי ממפרץ מקסיקו. שם מכינים אותם לצד אספרגוס ואם מדובר בבראנץ' או בארוחת ערב, שותים ליד יין מבעבע או סוביניון בלאן. פגשתי לראשונה ברעיון הזה דווקא...



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו