על הקשקש

החלה עונת הסרטנים, כך תכינו מקושקשת מן הים

במטבחים רבים ברחבי העולם אפשר למצוא גרסה של מנת ביצים עם סרטנים. עם תחילת עונת הסרטנים הכחולים גיל ססובר ואילון עמיר עם מסע בעקבות המנה הקלאסית

גיל ססובר ואילון עמיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גיל ססובר ואילון עמיר

בגרסה הסקנדינבית מוגשת חביתת הסרטנים על טוסט עם רוטב צ'ילי. ביפן נהוג להגיש את חביתת הסרטנים על אורז. בווייטנאם ותאילנד הגרסאות די דומות, אך בווייטנאם הודות לעבר הצרפתי שלה, נהוג גם להוסיף חמאה. כמובן שצ'ילי, רוטב דגים, סויה, ליים, סוכר, ולעתים גם רוטב צדפות נכנסים למתכון. גם במיאמי ובניו אורלינס מכינים ביצים עם בשר סרטנים, מי מהאוקיאנוס האטלנטי, מי ממפרץ מקסיקו. שם מכינים אותם לצד אספרגוס ואם מדובר בבראנץ' או בארוחת ערב, שותים ליד יין מבעבע או סוביניון בלאן. פגשתי לראשונה ברעיון הזה דווקא מבקשתו של ידידי הבוקר מכליל – שהחליט יום אחד שהגיע הזמן ובמקום סתם להניח סרטנים על האש, הוא רוצה את שלו עם ביצים. מאז אני מכין מנה זאת בבוקר חג ומועד, או סתם אם היו יותר מידי סרטנים יפים, גדולים וכבדים בנמל ואין טעם להסס. כמובן שלא בכל הימים שוחים אותם הסרטנים, ויש כאלה שצדים באלסקה בכלובים במים של שלוש מעלות, ויש סרטנים רכי שיריון, וכאלה שגדלים בנורמנדי או כאלה שיוצאים במפרץ תאילנד. אצלנו נמצא הסרטן הכחול.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ