שמגלה: הדג שבארץ לא שווה כלום עולה הון ביפן - דגים ופירות ים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

שמגלה: הדג שבארץ לא שווה כלום עולה הון ביפן

לכתבה
דג חצי מקור - שמגלהתומר אפלבאום

בשרו הוא הלבן מבין הדגים, אך בזמן שבארץ הוא נחשב לנחות ולזול - ביפן נחשב החצי-מקור למעדן יוקרתי ויקר. גיל ססובר נכנס למטבח של הקיטשן מרקט ויחד עם השפים זיו מנשה ויוסי שטרית, עשה מטעמים. הדג ה-29 בפרויקט

7תגובות

"52 שבועות – 52 דגים ופירות ים" הוא פרויקט היכרות עם הדגה הים-תיכונית. בכל שבוע אנו מציגים את הדג או פרי הים שבדיוק עכשיו מוציאים הדייגים מרשתם. נדבר קצת על השם, עונות הרבייה, התזונה, אזור המחיה ורקע היסטורי. בכל שבוע מלווים את הפרויקט גם מתכונים של דייג, טבח, ביולוג ימי או אנשי הים. והשבוע עלה ברשת: חצי-מקור. עברית– שמֵגָלֵה, חצי-מקור מדעי - Hemiramphus far אנגלי - Halfbeak ערבי - Shmegale -  ابو منقار עברי – חַד לֶסת הכתמים החצי מקור (ביפו מכנים אותו שמגלה, אבל זה רע מאוד ליחסי הציבור שלו ועדיף ללכת על התרגום המילולי באנגלית במקרה הזה) הוא דוגמה נהדרת לדג שבארץ הוא חסר...

הרשמה לניוזלטר

מחפשים מתכון לערב שבת? עדכוני אוכל ויין בדרך אליכם. הירשמו עכשיו

ברצוני לקבל ניוזלטרים, מידע שיווקי והטבות


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות