שמגלה: הדג שבארץ לא שווה כלום עולה הון ביפן

בשרו הוא הלבן מבין הדגים, אך בזמן שבארץ הוא נחשב לנחות ולזול - ביפן נחשב החצי-מקור למעדן יוקרתי ויקר. גיל ססובר נכנס למטבח של הקיטשן מרקט ויחד עם השפים זיו מנשה ויוסי שטרית, עשה מטעמים. הדג ה-29 בפרויקט

גיל ססובר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דג חצי מקור - שמגלה
דג חצי מקור - שמגלהצילום: תומר אפלבאום

"52 שבועות – 52 דגים ופירות ים" הוא פרויקט היכרות עם הדגה הים-תיכונית. בכל שבוע אנו מציגים את הדג או פרי הים שבדיוק עכשיו מוציאים הדייגים מרשתם. נדבר קצת על השם, עונות הרבייה, התזונה, אזור המחיה ורקע היסטורי.

בכל שבוע מלווים את הפרויקט גם מתכונים של דייג, טבח, ביולוג ימי או אנשי הים. והשבוע עלה ברשת: חצי-מקור.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ