מתכון: קציצות בתבשיל מנגולד וחומוס של עומר מילר

קציצות דגים או כבש שוחות בתבשיל של מנגולד וחומוס של השף עומר מילר

רונית ורד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רונית ורד

מרכיבים לציר התבלינים

4 כוסות ציר ירקות

1 מקל קינמון

2 כוכבי אניס

2 מסמרי ציפורן

2 תרמילי הל

קורט פפריקה חריפה

1 שפיץ זעפרן

קמצוץ כמון טחון

2 עגבניות חתוכות לרבעים

1 בצל חתוך לרבעים

1 גבעול סלרי קצוץ גס

1 שן שום קלופה

1 כוס גרגירי חומוס מושרים במים למשך לילה

לקציצות דג

400 גרם בשר דג ים לבן (לוקוס, מוסר או בורי) נקי מעור ועצמות וקצוץ דק ביד

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

3 כפות נענע קצוצה

3 כפות כוסברה קצוצה

1 בצל קטן קצוץ דק וסחוט מנוזלים

מעט פלפל ירוק חריף

גרידה מלימון אחד

1 כפית כמון טחון

4 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור גרוס

לקציצות כבש

500 גרם בשר כבש טחון

1 ביצה

1 חלמון

2 בצלים קצוצים הכי דק בעולם

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

חצי צרור כוסברה קצוצה

8 שיני שום כתושות

1/2 כף כמון

5 כפות שמן תירס

1 כף פירורי לחם

לתבשיל מנגולד

1 כוס שמן זית איכותי

1 בצל קצוץ דק

2 חבילות עלי מנגולד קצוצים דק (החלק הלבן והירוק)

1 כוס מים

מעט פלפל ירוק חריף קצוץ

3 כפות מיץ לימון

מלח ופלפל שחור גרוס

להגשה

8 כפות יוגורט עזים איכותי

4 כפיות סירופ רימונים

חופן עלי כוסברה

עלי חרדל

שמן זית

ההכנה

ציר התבלינים: מסננים את החומוס, מעבירים אותו לסיר עם יתר החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שגרגירי החומוס מתרככים.

הקציצות: שמים את כל חומרי הקציצות בקערת ערבוב, מערבבים היטב, טועמים ומאזנים תיבול. יוצרים קציצות ומכניסים למקרר.

תבשיל המנגולד: מחממים סיר בינוני לחום גבוה, יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים כמה דקות. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות על האש הנמוכה ביותר. בסוף הבישול מוסיפים את התבלינים, טועמים ומאזנים תיבול.

בסיר רחב ושטוח מניחים את תערובת המנגולד, יוצקים מעליה 4 מצקות מציר התבלינים והחומוס ומסדרים את הקציצות מעל.

סוגרים את המכסה, מחממים על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.

להגשה: יוצקים יוגורט מעל המנה, מטפטפים סירופ רימונים, מפזרים עלי כוסברה ועלי חרדל ומטפטפים מעט שמן זית.

קציצות בתבשיל מנגולד וחומוס של עומר מילרצילום: אביעד הרמן

תגיות:

רונית ורד

עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ