מתכון: קציצות בתבשיל מנגולד וחומוס של עומר מילר
קציצות דגים או כבש שוחות בתבשיל של מנגולד וחומוס של השף עומר מילר
מרכיבים לציר התבלינים
4 כוסות ציר ירקות
1 מקל קינמון
2 כוכבי אניס
2 מסמרי ציפורן
2 תרמילי הל
קורט פפריקה חריפה
1 שפיץ זעפרן
קמצוץ כמון טחון
2 עגבניות חתוכות לרבעים
1 בצל חתוך לרבעים
1 גבעול סלרי קצוץ גס
1 שן שום קלופה
1 כוס גרגירי חומוס מושרים במים למשך לילה
לקציצות דג
400 גרם בשר דג ים לבן (לוקוס, מוסר או בורי) נקי מעור ועצמות וקצוץ דק ביד
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
3 כפות נענע קצוצה
3 כפות כוסברה קצוצה
1 בצל קטן קצוץ דק וסחוט מנוזלים
מעט פלפל ירוק חריף
גרידה מלימון אחד
1 כפית כמון טחון
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור גרוס
לקציצות כבש
500 גרם בשר כבש טחון
1 ביצה
1 חלמון
2 בצלים קצוצים הכי דק בעולם
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה
חצי צרור כוסברה קצוצה
8 שיני שום כתושות
1/2 כף כמון
5 כפות שמן תירס
1 כף פירורי לחם
לתבשיל מנגולד
1 כוס שמן זית איכותי
1 בצל קצוץ דק
2 חבילות עלי מנגולד קצוצים דק (החלק הלבן והירוק)
1 כוס מים
מעט פלפל ירוק חריף קצוץ
3 כפות מיץ לימון
מלח ופלפל שחור גרוס
להגשה
8 כפות יוגורט עזים איכותי
4 כפיות סירופ רימונים
חופן עלי כוסברה
עלי חרדל
שמן זית
ההכנה
ציר התבלינים: מסננים את החומוס, מעבירים אותו לסיר עם יתר החומרים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים עד שגרגירי החומוס מתרככים.
הקציצות: שמים את כל חומרי הקציצות בקערת ערבוב, מערבבים היטב, טועמים ומאזנים תיבול. יוצרים קציצות ומכניסים למקרר.
תבשיל המנגולד: מחממים סיר בינוני לחום גבוה, יוצקים את שמן הזית, מוסיפים את הבצל ומטגנים במשך 2 דקות. מוסיפים את עלי המנגולד ומטגנים כמה דקות. מנמיכים את הלהבה, מוסיפים את המים, מכסים את הסיר ומבשלים כ-40 דקות על האש הנמוכה ביותר. בסוף הבישול מוסיפים את התבלינים, טועמים ומאזנים תיבול.
בסיר רחב ושטוח מניחים את תערובת המנגולד, יוצקים מעליה 4 מצקות מציר התבלינים והחומוס ומסדרים את הקציצות מעל.
סוגרים את המכסה, מחממים על אש גבוהה, מנמיכים את האש ומבשלים חצי שעה.
להגשה: יוצקים יוגורט מעל המנה, מטפטפים סירופ רימונים, מפזרים עלי כוסברה ועלי חרדל ומטפטפים מעט שמן זית.
תגיות:

רונית ורד
עיתונאית אוכל ומחברת ספרי אוכל ומסעות. מאז שנת 2007 כותבת את המדור "פינת אוכל" במוסף הארץ. המדור עוסק בתרבות אוכל, בהיסטוריה קולינרית ובמסעות אוכל בארץ ובעולם