בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: נתחי דג עם חומוס ורוטב פלפלים חריף של מאיר דנון

מרכיבים: 1 ק"ג פילה דג עבה חתוך לנתחים או 3 דגים שלמים פרוסים ל"סטייקים" עם העצם, 1/3 כוס חומוס מושרה במשך לילה, 2 בצלים פרוסים דק, 1 פלפל אדום 1 פלפל צהוב, 1 פלפל ירוק, 1 צ'ילי חריף, 6 שיני שום כתושות, 2 כפות מיץ לימון...

תגובות

מרכיבים: 

  • 1 ק"ג פילה דג עבה חתוך לנתחים (קוד, מוסר, לוקוס, פרידה או אפילו טונה) או 3 דגים שלמים פרוסים ל"סטייקים" עם העצם (בר, לברק, בורי, דניס וכו')
  • שליש כוס חומוס מושרה במשך לילה
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 פלפל ירוק
  • 1 צ'ילי חריף
  • 6 שיני שום כתושות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • חצי כוס מים
  • 2 קופסאות של עגבניות קלופות תוצרת איטליה עם הנוזלים
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית אבקת כוסברה יבשה
  • שליש כפית כורכום
  • חצי כפית סוכר
  • כוס עלי כוסברה טריים
  • מלח ופלפל שחור
  • 3 כפות שמן

הכנה:

מבשלים את החומוס:

מסננים את החומוס ממי ההשריה ומעבירים לסיר, מכסים במים רבים ומבשלים על אש קטנה עד שהחומוס מתרכך לחלוטין - שומרים עד השימוש.

מכינים את הרוטב:

בסיר רחב, על אש בינונית מחממים את השמן, מוסיפים אליו את הבצל ומעט מלח ומבשלים כ-10 דקות, מוסיפים את הפלפלים חתוכים לרצועות ומוסיפים לבשל בעדינות כ-15 דקות, מקפידים לערבב מדי פעם. מוסיפים את המים, מיץ הלימון והשום. מרסקים את העגבניות עם הנוזלים שבקופסה ומוסיפים. מוסיפים את יתר התבלינים ואת החומוס ומבשלים יחדיו כ-10 דקות על אש נמוכה. מתבלים את הדג במלח ובפלפל ומסדרים בעדינות בסיר, מכסים ומבשלים כ-10 דקות תוך רתיחה עדינה. מעבירים את הדגים ואת הרוטב לכלי הגשה, מפזרים מעט עלי כוסברה טריים ומגישים מיד.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו