בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: אהילדו מליטות, פלפלים וכוסברה של לימור לניאדו תירוש

מרכיבים: 3 כפות שמן זית, חצי כפית מלח גס, 12 מליטות ללא הראש, 8-10 פלפלים (עדיף מזן שושקה), 8 עגבניות קלופות וקצוצות לקוביות, 3 כפות שמן זית , 6 שיני שום פרוסות דק, כפית או יותר הריסה חריפה

תגובות

חומרים (6 מנות):

הכנה:

  • 3 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח גס
  • 12 מליטות ללא הראש

אהילדו:

  • 8-10 פלפלים (עדיף מזן שושקה)
  • 8 עגבניות קלופות וקצוצות לקוביות
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום פרוסות דק
  • כפית או יותר הריסה חריפה
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית סוכר
  • חצי כוס מים
  • רבע כוס יין לבן
  • כוס עלי כוסברה שטופים

הכנה:

מחממים תנור לתכנית הגריל. חוצים את הפלפלים לאורך ומגלענים. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה, כשצידם הקמור כלפי מעלה. צולים בחלקו העליון של התנור, עד השחמה, מעבירים לשקית ניילון, סוגרים ומניחים להצטנן. קולפים את קליפת הפלפלים.

בסיר שטוח ורחב, מטגנים בשמן שיני שום, הריסה ותבלינים למשך דקה. מוסיפים עגבניות, ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך עשר דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים פלפלים, מים ויין, מרתיחים ומבשלים מכוסה למשך שעה על להבה קטנה. אם יש צורך מוסיפים מעט מים. על להבה גבוהה מחממים מחבת עם שלוש כפות שמן זית, ממליחים את המליטות ומטגנים למשך דקה מכל צד. מוציאים בעזרת כף ובזהירות חצי מכמות השמן שנותרה במחבת הטיגון וזורקים אותו. שופכים מעל המליטות את הרוטב החם, מכסים ומבשלים שלוש דקות. מכבים ונותנים לדג להמשיך להתבשל באדים עוד חמש דקות. מפזרים עלי כוסברה ומגישים עם חלה טרייה.

לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו