מתכון: אהילדו מוסר ים, שומר וערק של לימור לניאדו תירוש

אהילדו הוא מתכון עתיק, שמעטים מכירים, המיועד לבישול דגים ומקורו ביהדות ספרד. בישול אהילדו מסורתי יחל בטיגון קצר בשמן זית של שום ותבלינים.

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אהילדו מוסר ים, שומר ועראק

חומרים (6 מנות):

  • 6 פילטים עם העור של מוסר ים
  • חצי כפית מלח גס
  • רבע כוס שמן זית

לשומר הצלוי:

  • 3 שומר
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • כף פרמזן מגורר

לאהילדו:

  • 10 עגבניות קלופות וקצוצות לקוביות
  • חצי לימון צהוב, קטום ופרוס לחצאי עיגולים דקיקים
  • 3 כפות שמן זית
  • 6 שיני שום פרוסות דק
  • חצי כפית מלח
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית קימל טחון
  • חצי כפית סוכר
  • חצי כפית פפריקה חריפה
  • כף וחצי פפריקה מתוקה
  • כף רסק עגבניות
  • חצי כוס מים
  • 2 כפות ערק

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מסירים מהשומר את הגלדים החיצוניים העבים, קוטמים, ופורסים לרבעים או לשמיניות לאורך (תלוי בגודל השומר). מניחים בקערה ומערבבים עם שמן זית, פרמזן ותבלינים. מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. צולים בחלקו העליון של התנור, למשך 30 דקות.

בסיר שטוח ורחב, מטגנים בשמן שיני שום ותבלינים למשך דקה. מוסיפים עגבניות, ומערבבים. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך עשר דקות תוך כדי ערבוב מתמיד. מוסיפים לימון פרוס ורסק עגבניות, מערבבים עוד שתי דקות, מוסיפים מים, מרתיחים ומבשלים מכוסה למשך שעה על להבה קטנה. אם יש צורך מוסיפים מעט מים.

במחבת רחבה מחממים שמן זית עד שהוא מעלה עשן, מניחים בזהירות את נתחי המוסר, כשצד העור כלפי מטה, ממליחים, מכסים ומטגנים על להבה גבוהה, למשך שלוש דקות. מוציאים בזהירות את נתחי הדג מהמחבת ומעבירים לסיר עם הרוטב הרותח, מוסיפים פלחי שומר צלויים וערק. מבשלים מכוסה על להבה גבוהה למשך שתי דקות. מכבים ונותנים לדג להמשיך להתבשל באדים למשך חמש דקות נוספות. מגישים עם חלה טרייה.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ