מתכון: פילה ברבוניה מטוגן על שעועית שטוחה של שף ניר צוק

מרכיבים: 500 גרם פילה ברבוניה, 500 גרם שעועית שטוחה, שמן זית לטיגון, מלח ופלפל שחור טחון טרי, 10 שיני שום פרוסות, 4 עגבניות קצוצות, צרור פטרוזיליה קצוצה, צ'ילי יבש

גלריה
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
גלריה

חומרים (ל-4 מנות):

  • 500 גרם פילה ברבוניה
  • 500 גרם שעועית שטוחה
  • שמן זית לטיגון
  • מלח ופלפל שחור טחון טרי
  • 10 שיני שום פרוסות
  • 4 עגבניות קצוצות
  • צרור פטרוזיליה קצוצה
  • צ'ילי יבש

הכנה:

בסיר גדול מרתיחים מים עם מלח, חולטים את השעועית כ-2 דקות, מסננים ומצננים בקערה עם מי קרח. מסננים שוב.

מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את השעועית כדקה, מתבלים במלח ופלפל.

במחבת טפלון עם מעט שמן זית ושום מניחים ברבוניות בשכבה אחת. מטגנים כדקה. הופכים ומוסיפים עגבניות ופטרוזיליה, מתבלים במלח ופלפל. מסירים מהאש ומניחים על השעועית החמה. חוזרים על הפעולה עד תום הברבוניות. מתבלים במעט צ'ילי.

צילום: יעקב הררי

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ