בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: פילה סלמון עם טחינה, יוגורט ועדשים שחורות

6-8 נתחים של פילה סלמון טרי, ללא העור, במשקל 150-200 גרם לנתח, 2 כפות שמן זית, חצי כפית מלח אטלנטי, חצי כפית פלפל שחור גרוס עבה, 2-3 ענפי טימין חצי לימון סחוט, 1 כוס עדשים שחורות, חצי כפית כמון, חצי כפית פלפל שחור גרוס עבה...

תגובות

חומרים (6-8 מנות):

  • 6-8 נתחים של פילה סלמון טרי, ללא העור, במשקל 150-200 גרם לנתח
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח אטלנטי
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס עבה
  • 2-3 ענפי טימין חצי לימון סחוט

לעדשים:

  • 1 כוס עדשים שחורות
  • חצי כפית כמון
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס עבה
  • חצי כוס כוסברה או נענע קצוצה
  • רבע בצל סגול קצוץ קטן
  • 3 כפות שמן זית
  • כפית חומץ בן יין או מיץ לימון
  • גרידת לימון אחד
  • חצי כפית מלח 2
  • עגבניות בשלות חצויות

לטחינה:

  • כוס טחינה גולמית
  • מיץ מלימון אחד לפחות
  • גביע יוגורט כבשים או עזים
  • מים קרים
  • מלח, פלפל שחור

הכנה:

מבשלים את העדשים (ראו בהמשך).

מוסיפים לעדשים כוסברה, בצל קצוץ, שמן זית, חומץ, גרידת לימון ומלח. מערבבים. סוחטים את חצאי העגבניות מעל העדשים. טועמים ומתקנים תיבול.

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

מניחים את הפילה בתבנית על נייר אפייה. בוזקים שמן זית וכמה טיפות מיץ לימון. מתבלים במלח ופלפל. מניחים מעל את ענפי הטימין. אופים כרבע שעה.

בזמן האפייה מערבבים את הטחינה הגולמית עם חצי מכמות המיץ לימון תוך ערבוב.

מוסיפים במתינות מים קרים עד לקבלת מרקם סמיך.

מוסיפים את היוגורט ומתבלים במלח ופלפל. מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול ומרקם בעזרת מיץ לימון או מים קרים, לפי הטעם. הטחינה צריכה להיות במרקם דליל, אבל לא מימי.

מניחים את הסלמון על צלחת הגשה. בוזקים מעל כל פילה 2 כפות גדושות טחינה לימונית ומעל כף או שתיים של העדשים החמימות.

איך לבשל עדשים שחורות?

מוזגים מים לסיר בינוני, מוסיפים את העדשים ומרתיחים. במהלך ההרתחה הראשונה מצטבר קצף אפור אותו יש להסיר בעזרת כף רחבה ושטוחה. יש להמשיך ולבשל, ללא מכסה,  תוך בעבוע עדין למשך עשרים וחמש דקות, לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.

סלמון עם עדשים שחורות
לימור לניאדו תירוש


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו