בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ברבוניה רוזה של השף אביב משה

תגובות

חומרים:
16 פילטים של ברבוניה

לבצק:
250 גרם קמח לבן; 250 ק"ג קמח דורום; 20 חלמונים; 5 גרם מלח

למילוי:
200 גרם גבינת שמנת; 20 גרם מחית כמהין; 1 תפו"א מבושל

לקרם:
חצי קילו ארטישוק ירושלמי מקולף; 1 ליטר חלב; חצי ליטר שמנת מתוקה; מלח; מיץ מלימון אחד

לרוטב יין:
1 בקבוק של יין מרלו; 80 גרם סוכר; 2 כפות בצלי שאלוט קצוצים; כפית טימין קצוץ; 80 גרם חמאה

הכנה:

לשים את כל מרכיבי הבצק במיקסר ל-10 דקות, עוטפים בניילון ומניחים במקרר לחצי שעה. מרדדים את הבצק במכונת פסטה. קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ. ממלאים וסוגרים. מניחים במקרר לקירור.

למילוי: מבשלים ארטישוק ירושלמי בחלב ומים עד כיסוי לכ-45 דקות, עד לריכוך. מסננים וטוחנים בבלנדר עם שמנת מתוקה מחוממת, לקרם חלק. מוסיפים מלח ומיץ לימון.

לרוטב: מבשלים את כל המרכיבים בסיר ומצמצמים לרוטב סמיך. מוסיפים חמאה ומערבבים היטב.

להגשה: צורבים את הברבוניות על מחבת עם מעט שמן זית, מבשלים את הרביולי במים רותחים לכ-4 דקות. מניחים כף גדושה של הקרם במרכז צלחת, מניחים 4 רביולי כמהין בכל מנה ו-4 פילטים של ברבוניה ומזלפים רוטב יין מעל הכל.

איליה מלניקוב


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו