בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: קלמארי פלנצ'ה

400 גרם קלמארי טרי, 1 בצל סגול, קלוף ופרוס, חופן עלי תרד, גרעיני תירס מ-2 קלחים, 4 כפות מחית פלפל צ'יפוטלה (אפשר להחליף בפלפל אדום חריף פרוס), 1/2 קילו שומר, פרוס דק, 150 גרם סוכר, כוס יין אדום...

תגובות

חומרים (ל-4 סועדים):

  • 400 גרם קלמארי טרי
  • 1 בצל סגול, קלוף ופרוס
  • חופן עלי תרד
  • גרעיני תירס מ-2 קלחים
  • 4 כפות מחית פלפל צ'יפוטלה (אפשר להחליף בפלפל אדום חריף פרוס)
  • 1/2 קילו שומר, פרוס דק
  • 150 גרם סוכר
  • כוס יין אדום
  • 200 גרם לבנה עזים
  • שמן זית
  • מלח ופלפל

הכנה:

מתחילים בהכנת השומר המתוק: מניחים את השומר הפרוס בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מבשלים כ-5 דקות נוספות ומסננים היטב. מחזירים את השומר המסונן לסיר, מוסיפים את הסוכר והיין האדום ומבשלים על אש קטנה כשעתיים. לאחר שהוא מוכן, ניתן לשמור במקרר.

מלהיטים פלנצ'ה. יוצקים מעט שמן זית למחבת ומיד אחר כך את הקלמארי. מערבבים כדקה, מתבלים במלח ופלפל.

מוסיפים את השומר המתוק, התירס והבצל הסגול ומערבבים. לאחר כדקה מוסיפים את מחית הצ'יפוטלה ואת עלי התרד. מערבבים ומשאירים על אש גבוהה כשתי דקות. בתחתית כל צלחת שמים כ-50 גרם (2 כפות) לבנה. מניחים במרכז כל צלחת את הקלמארי והירקות.

 באדיבות השף יואב בלימן

תמוז רחמן


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו