בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: קלמארי צרוב עם קרם חומוס

פרוסות דקות של קלמארי על קרם אוורירי של חומוס ומעט גרגירי חומוס, בתוספת רוטב טרי וכף טחינה שמכסה על הכל

תגובות

חומרים:

  • חצי קילו קלמארי טרי
  • 4 כפות ששמן זית
  • 2 עלי מרווה
  • מלח
  • פלפל לבן
  • חצי קילו גרגרי חומוס
  • 300-400 מ"ל נוזל מבישול החומוס או ציר ירקות (עדיף)
  • 100 גר' פטרוזיליה
  • 2 יחידות צ'ילי חריף
  • 3 שיני שום
  • 50 מ"ל מיץ לימון
  • 3 כפות שמן זית
  • 10 גר' לימון כבוש קצוץ דק

הכנה:

פורסים את הקלמארי לפרוסות דקות. מניחים שתי מחבתות על האש. יוצקים 2 כפות שמן זית בכל מחבת וכשהשמן מגיע לרמת "עישון" מוסיפים מרווה וקלאמרי. ממליחים ומפלפלים, מערבבים, וכאשר צבעם נהפך ללבן עם חריכות מוציאים את הקלמארי מהמחבת.

קרם חומוס: משרים גרגרי חומוס בלילה ובבוקר מבשלים עד לריכוך. מוציאים ושומרים בצד 4-5 כפות גרגרים. את השאר מכניסים למעבד מזון תוך הזלפת נוזלי בישול החומוס עד שמגיעים לקרם יציב ולא סמיך מדי. מתבלים במלח ובפלפל לבן. את הגרגרים שהוצאו משאירים בנוזל הבישול ומתבלים במלח, פלפל ומעט שום.

צ'ימיצ'ורי: קוצצים פטרוזיליה, מערבבים עם שמן זית עד לקבלת מרקם אחיד. מתבלים במלח, שום כתוש ולימון כבוש. טטבילה: מכניסים את הפלפלים החריפים למעבד, מוסיפים: מיץ לימון, שום, שמן זית ומעט מלח.

יוצקים על כל צלחת שכבה של קרם חומוס, מעט גרגירים, צ'ימיצ'ורי וטטבילה ומניחים עליהם את הקלאמרי הצרובים. מוסיפים מעל עלי מרווה. מומלץ להוסיף כף טחינה מתובלת על מרכיבי המנה (לא על הקלמארי).

באדיבות השף גולן גורפינקל

בועז לביא


תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו