בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אוכל פשוט מלא אהבה של דודה

הכירו את העסידה - מאכל פשוט וטעים של חורף, עם פיסות דג מפולפלות ברוטב אדום חריף שצפות בדייסת סולת סמיכה. טור חדש

13תגובות

דודה שלי אשה מיוחדת: בת 70 כבת שבע, עם עיניים בורקות, צחוק שובבי וידיים שיודעות לבשל. ובדיוק בזכות הידיים האלה, כשסופסוף אנחנו מצליחות לתאם אחר צהריים במטבח, אני נכנסת לאוטו ונוסעת אליה. אנחנו מעבירות אחר צהריים של דיבורים כמו שרק נשים יודעות, וטעימות של פה ושם - ועוד פעם פה - כי בלי אוכל הרי אי אפשר: עוגיות של סולת בדבש ותה, חריימה אדומה אש ומאפה שהיא מכינה בין לבין. ידיה לשות במיומנות ובמהירות בצק רך, ואוצרות בתוכו טעמים של סנדוויץ' תוניסאי לימוני ומתובל.

ורגע לפני שאני כבר צריכה ללכת היא אומרת לי בשמחה גדולה: "חכי, עכשיו אני מכינה לך הפתעה - עסידה!". היא מסבירה לי שזה מאכל פשוט של חורף, שאמה היתה נוהגת להכין. ואנחנו, אורנה הבת ואני, עומדות לידה ומסתכלות בסקרנות בזמן שהיא מטגנת בזריזות פיסות דג מפולפלות ויוצקת עגבניות והמון אריסה ישר לתוך השמן הרותח כדי ליצור רוטב אדום-אדום. אחר כך היא מכינה דייסה פשוטה של סולת, עיגולים-עיגולים של שמחה, אותה אנחנו אוכלות חמה ואדומה ביחד.

הילה קריב

אוכל פשוט של אהבה ונשים. בדיוק כמו שאני  א ו ה ב ת.

מתכון: עסידה של הדודה שמחה

המתכון הזה אינו מתכון אופייני ל"ביסים", אבל שמורה לו אצלי פינה חמה. מעבר לעובדה שהכינו אותו במיוחד בשבילי, ושאני חולת דייסות ורוטב אדום חריף ידועה, יש בו משהו ביתי ובסיסי ביופיו, מעין פולנטה לעניים.

לפני שמתחילים צריך להכין את כל החומרים הדרושים, כי הכנת הרוטב מתחילה בדיוק כשמסתיימת זו של הדג, וזו של הדייסה מיד אחרי הרוטב, כך שאין זמן לחיפושים בארונות המטבח.

חומרים (4 מנות):

  • 4-8 פילטים של דג לבן (תלוי בגודלם, תלוי בגודל רצון הסועדים)

לבלילת הציפוי:

  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • 1 כף שמן + 1 כף מים
  • קמח - כמה שנכנס!

לרוטב האדום:

  • 320 גרם עגבניות טריות מגוררות או מרוסקות ומשומרות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 1 כף גדושה אריסה (ועוד  חריפות לפי מידת הצורך)
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • מלח

לדייסת הסולת:

  • 4 כוסות מים
  • מלח
  • 2 כפות שמן
  • 8 כפות סולת

הכנה:

מערבבים היטב את הביצים ואת שאר המרכיבים חוץ מהקמח.

הילה קריב

מוסיפים קמח ומערבבים. הבלילה צריכה להיות נוזלית אך סמיכה.

הילה קריב

טובלים את נתחי הדג (שימו לב לתמונה וראו כיצד הבלילה מכסה היטב את הדג. אם היא לא, סימן שצריך עוד קצת קמח)  בבלילה ומניחים בצד הקערית.

הילה קריב

מחממים מחבת רחבה ומחממים בה כ-1 ס"מ של שמן לטיגון. כשהשמן חם, מטגנים את נתחי הדג עד שיזהיבו היטב משני צדם ומניחים על נייר סופג.

ממשיכים בהכנת הרוטב האדום, ישר למחבת הרוחשת:

מכניסים את כל המרכיבים ישר לתוך שמן הטיגון הרותח (אהמ, אני יודעת) ומערבבים היטב. מכסים חלקית ומבשלים בבעבוע נעים עד שמסמיך. מתבלים.

ומסיימים עם הדייסה:

מביאים את המים לרתיחה בסיר קטן. מוסיפים את השמן וממליחים.

תוך כדי ערבוב, מוסיפים באיטיות את הסולת למים וממשיכים לבשל ולערבב כחמש-עשר דקות, עד שהדייסה מסמיכה.

הילה קריב

מגישים מיד בקערות את הדייסה, הרוטב והדג.

טורים אחרונים: תוספות שתמיד עובדות: פירה כתום ותפוח אדמה בתנור | חמין עוף בחמש שעות בלבד

עוד מתכונים של הילה קריב אפשר למצוא בבלוג ביסים

ואל תפספסו את עמוד המתכונים שלנו>>>



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו