בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון: דגים ברוטב של קיץ

הדבר החשוב בהכנת דגים הוא לקנות אותם טריים. אחרי שזה נעשה, לא צריך הרבה כדי להכין מטעמים: עגבניות, עשבים ושמן זית

תגובות

את הדגים האלו הכין לי אודי כשרק הגענו לארץ ומאז אני חולמת עליהם: פשוטים, עדינים וטעימים להפליא.

הדבר החשוב בהכנת דגים הוא לקנות אותם טריים. אחרי שזה נעשה, לא צריך הרבה כדי להכין מטעמים. בתקופה הזו, כשהעגבניות האדומות והיפות מתחילות לצוץ בשווקים, ממש מדגדג בקצות האצבעות להוסיף להן מעט חריף ועשבים. וכשמוסיפים לדגים כמות מכופלת של סלט רענן וטרי באדום וירוק, ביחד עם חום התנור נוצר רוטב משגע וחמאתי בטעמו. מגישים עם פרוסת לחם עבה בעלת קרום פריך וקצת יין ומקבלים ארוחה לתפארת.

הילה קריב

דגים בסלט של עגבניות ועשבים

חומרים: (4-2 מנות)

הדגים:

אם הדגים גדולים, כמו כאן, ניתן לחשב דג אחד לשני סועדים. אם הם קטנים יחסית מגישים אותם בשלמותם - אחד לכל סועד.

  • 2 דגי דניס גדולים או 4 קטנים

לסלט:

  • 3 עגבניות אדומות ובשלות
  • צרור קטן של עירית ( בצל ירוק יהיה אחלה )
  • 1/2 פלפל כתום
  • 1-2 פלפלים אדומים חריפים
  • שן שום גדולה
  • עלי נענע ופטרוזיליה טריים לכדי רבע כוס
  • ו כף לימון כבוש קצוץ
  • מלח ופלפל גרוס טרי
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2-4 ענפי עגבניות שרי

 

הילה קריב

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות צלסיוס.

קוצצים את כל מרכיבי הסלט, מערבבים ומתבלים בנדיבות.

מניחים את הדגים בתבנית רחבה, ממלאים אותם בחלק מהסלט ואת שאריתו מפזרים מסביב. מוסיפים את ענפי עגבניות השרי ומתבלים את הכל בנדיבות בשמן-זית, מלח ופלפל גרוס טרי.

מכניסים לתנור המחומם וצולים כ-20 דקות. דגים גדולים יזדקקו לעוד 5-10 דקות.

כדי לבדוק את מידת העשייה: מחדירים סכין למקום מפגש של בשר והעצמות - אם הבשר נפרד בקלות מהעצם, הדג מוכן.

מגישים מפולט או שלם עם הרבה רוטב וסלט חם.

עוד מתכונים של הילה קריב ב"הארץ": קבבים עם גבינה | תבשיל אורז בפול | שני מתכונים עם פריקה | תוספות שתמיד עובדות: פירה כתום ותפוח אדמה בתנור | חמין עוף בחמש שעות בלבד

את כל המתכונים של הילה קריב אפשר למצוא בבלוג ביסים



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו