מתכון של קיץ: טרטר מקסיקני במרק אבטיח קר

החום שובר אתכם? הנה הצעה למנה צבעונית ויפה, כמו גם מקררת, שמשלבת בין מתיקות לחריפות, בין ים ליבשה, בין אמריקה הלטינית לים התיכון - טרטר מקסיקני עם מרק אבטיח של מוטי טיטמן ממלגו ומלבר

מוטי טיטמן, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מוטי טיטמן, שף אורח

טרטר דגים הוא מנת קיץ אולטימטיבית. יש בו חריפות וקרירות, רעננות, צבעים יפהפיים וטעם של ים, ובעיקר - הוא לא מכביד על הבטן ועדיין עושה את העבודה. אם מוסיפים לו מרק אבטיח (לא חובה, אבל כדאי לנסות) הוא הולך כבר לכיוון יותר ים תיכוני. בקיצור, מדובר במנת פתיחה נפלאה לארוחת ערב עם חברים שאפשר להכין בקלות ובמהירות אם מצטיידים מראש בחומרי הגלם.

מתכון לטרטר מקסיקני (של מוטי טיטמן ממלגו ומלבר):

מרכיבים למרק אבטיח:

אבטיח טרי חתוך גס

פלפל שאטה גרוס

חומץ מירין

4 עגבניות שרי תמר

חומץ פטל או חומץ בן יין אדום

3 טיפות טבסקו

ההכנה:

יש להכניס את כל המרכיבים אל הבלנדר ולטחון אותם. לאחר מכן יש לסנן את המרק עד שמתקבל מרקם חלק ולשמור בקירור.

מרכיבי טרטר:

דג ים טרי בלבד חתוך לקוביות

קוביות אבוקדו לא רך מדי

עגבניות חתוכות לקוביות ללא זרעים

גרעיני תירס טרי

כוסברה קצוצה

צ'ילי חלפניו קצוץ (לפי מידת חריפות רצויה)

ההכנה:

מערבבים את כל החומרים עם הדג ומתבלים בשמן זית, מיץ לימון ומלח ים.

הגשה:

מניחים בצלחת קעורה את מרק האבטיח (זכרו: חשוב שהמרק יהיה קר). זכרו, המרק משמש כרוטב לכן חשוב לשים כמות מאוזנת כדי שהטרטר לא יטבע. 

מניחים  מעל המרק את הטרטר, בכמות יפה כמגדל קטן. להשלמת המנה אפשר להוסיף עליו סלט קטן של עלי כוסברה טריים, בצל ירוק ועלי בזיליקום מתובלים בשמן זית, מעט מלח ולימון.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ