מתכון לקדרת דג מוסר וארטישוק

גם דגים יכולים לקחת חלק בקדרות החורפיות: השף אוראל קמחי (ממסעדת פופינה) מציע מתכון מחמם בבישול ארוך, שמתאים בדיוק לימים הקרים

אוראל קמחי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
קדרת מוסר ים וארטישוק יין לבן וזעפרן צילום: דודו בכר
אוראל קמחי, שף אורח

קדרת מוסר ים וארטישוק יין לבן וזעפרן (4 מנות)

חומרים:

4 פילה מוסר ים בגודל של כ180 גרם כל אחד

8 ארטישוק קלוף 

2 כוסות יין לבן

1/2 גרם זעפרן

4 כפות חמאה

2 כפות שמן זית

1 כפית עלי טימין

1 כוס אפונה עדינה

2 בצלים חצויים ופרוסים דק 

ההכנה:

במחבת רחבה או בסיר נמוך מחממים את שמן הזית ומשחימים בו קלות את הבצל יחד עם הארטישוק.

מוסיפים את היין הלבן. מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס. מוסיפים את הזעפרן והטימין. 

מוסיפים את פילה הדג עם העור כלפי מעלה.

מוסיפים את האפונה ואת החמאה ומבשלים כעשר דקות על אש נמוכה- בינונית בבעבוע עדין מאוד. 

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ