בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

פרויקט "52 שבועות - 52 דגים ופירות ים"

"52 שבועות - 52 דגים ופירות ים" הוא פרויקט שילווה את מיטב הדגה שיוצאת מהים שלנו על פני שנה עגולה אחת. בכל שבוע יוצג דג אחר, על מאפייניו ומתכוניו

4תגובות
תומר אפלבאום

בניגוד למה שמנסים לגרום לנו לחשוב, הים התיכון שלנו מביא מגוון אדיר באופן יחסי לגודלו, וכמות מספיקה (אנחנו לא קרובים לא לקריסה ויכולים לאכול דגים בשקט וללא נקיפות מצפון) כדי שכל אחד יוכל אם רק ירצה, לאכול דג ים טרי, בין אם פעם בשבוע, בין אם יום יום.

יש כאן דגים שכדאי וצריך לגלות. דגים שאינם מוכרים וטעמם אינו נופל מזה של הברבוניה שקנתה לה שם, מהלוקוס האינטיאס והפארידה, ופעמים רבות הם פשוט מונחים שם בחנויות ואצל הסוחרים, ורק כי אנו לא מכירים, אנו לא נוגעים בהם, וחבל. חלקם אף נמכרים במחירים נמוכים מאוד ביחס לרבי המכר, וטעמם אינו נופל מהם.

לשם כך נתכנסנו. בכל שבוע נביא את הדג שבדיוק עכשיו מוציאים הדייגים ברשתם. נעקוב אחר מיני הדגים הנודדים, נספר על השם העממי המדעי הערבי והעברי, על עונות הרבייה, הרגלי האכילה ותפוצת אותו המין באוקיינוסים ובשאר הימים. נלמד מאיזו משפחה הם, האם הם אוהבים את מעמקי הים או את הסלע, את החול או דווקא את שפכי הנחלים. לדעת אם הם היו כאן בים התיכון מאז ומתמיד או שדווקא היגרו מים סוף אחרי פתיחת תעלת סואץ, והכי חשוב, כיצד מומלץ להכין אותם. אם בכבישה, אם בעישון, או בתנור, בתבשיל או על הגריל, נא, מטוגן או אפוי.

פרק 1 - הסרדין עם מתכונים של הדייג סעדו זיינב, יו"ר עמותת דייגי יפו

פרק 2 - הברקודה עם מתכונים של מחמוד זיינב, הבן של סעדו הדייג

פרק 3 - גמברי אדום עם מתכונים של השף דיוויד פרנקל (פרונטו)

פרק 4 - אנשובי עם מתכונים של השף רפי כהן (רפאל)

פרק 5 - הסרטן הכחול עם מתכונים של השף פליקס רוזנטל (חאן מנולי)

פרק 6 - לוקוס הסלעים עם מתכונים של בינו גבסו (ד"ר שקשוקה)

פרק 7 - טרחון עם מתכונים של השף אסף דוקטור (דוק והאחים)

פרק 8 - טרולוס עם מתכונים של קרייג מקלנהן (מנזר)

פרק 9 - אבקור עם מתכונים של השף יחי זנו (פסקדו)

פרק 10 - עטעוט עם מתכונים של השף יחי זנו (פסקדו)

פרק 11 - פארידה עם מתכונים של השף אילון עמיר (הבסטה)

פרק 12 - ארס עם מתכונים של יוסי וולר - דייג ואיש ים

פרק 13 - הבקלה עם מתכונים של איתי הר-גיל ממסעדת הבסטה

פרק 14 - מרמיר עם מתכונים של דן שמולוביץ (סבידה)

פרק 15 - פלמידה אדומה עם מתכונים של אוהד הורוביץ (סבידה)

פרק 16 - תמנון עם מתכונים של יהונתן בורוביץ' (M25)

פרק 17 - נצרן עם מתכונים של יאיר יוספי (ברוט)

פרק 18 - ברבוניה פס צהוב עם מתכונים של עומר בן גל (ברוט)

פרק 19 - מקרל עם מתכונים של גיא בן הרוש (רומנו)

פרק 20 - מליטות עם מתכונים של שי קיצ'ס (דה באן)

פרק 21 - קסטניה עם מתכונים של אייל קיצ'ס (דה באן)

פרק 22 - גמל - דג בן גוריון עם מתכונים של איתן ונונו (החלוצים 3)

פרק 23 - גומבר עם מתכונים של חן רוזנהק (חאן מנולי)

פרק 24 - סלפוח

פרק 25 - אינטיאס עם מתכונים של ירון שלו (טוטו)

פרק 26 - סבידה עם מתכונים של ליאור הרגיל (מנזר)

פרק 27 - בורי עם מתכונים של אוסמה דלאל (דלאל)

פרק 28 - חצי מקור (שמגלה) עם מתכונים של זיו מנשה ויוסי שטרית (קיטשן מרקט)

פרק 29 - ג'ון דורי עם מתכונים של יוסי שטרית (משייה)

פרק 30 - קלמארי עם מתכונים של יריב מלילי (בית תאילנדי)

פרק 31 - חניתן עם מתכונים של יריב ולק מלילי (בית תאילנדי)

פרק 32 - אריאן עם מתכונים של הדייג נדב הראל

פרק 33 - פלמידה עם מתכונים של שרון כהן (שילה)

פרק 34 - דניס עם מתכונים של אלעד דגן ושרון כהן (שילה)

פרק 35 - דג סול עם מתכונים של תומר אגאי (סנטה קתרינה)

פרק 36 - שרימפס קריסטל עם מתכונים של מושיקו גמליאלי (מונא)

פרק 37 - דג בננה (גובוס) עם מתכונים של מושיקו גמליאלי (מונא)

פרק 38 - לוקוס לבן עם מתכונים של חיים כהן (יפו-תל אביב)

פרק 39 - בוניטו עם מתכונים של צבי אבישר (טייסטינג רום)

פרק 40 - כרישים

פרק 41 - סרגוס עם מתכונים של דן זוארץ (דלידה)

פרק 42 - לברק (בר ים) עם מתכונים של רז סלע (טורקיז)

פרק 43 - דורדו עם מתכונים של עידו קרמסקי (ג'וז ולוז)

פרק 44 - דג חדד עם מתכונים של מייקי פייק (הבסטה)

פרק 45 - דג לבט עם מתכונים של גיא גמזו (אריא)

פרק 46 - ברבוניה עם מתכונים של ויקטור גלוגר (קלואליס)

פרק 47 - שד ים עם מתכונים של מאסקי סוגיסאקי (דיינינגס)

פרק 48 - רסקס עם מתכונים של גיא רובננקו ויאיר יוספי (ברוט ואקסטרה ברוט)

פרק 49 - ברבון עם מתכונים של אור מיכאלי ומוטי טיטמן (מלגו ומלבר)



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו