בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

ארבעה מתכונים מהירים לסביצ'ה

הרעיון הבסיסי העומד מאחורי כל סביצ'ה הוא דג טרי כבוש בלימון עם משחק ענק בתוספות. ביקשנו מאבי כהן, השף של מסעדת טפאו, מתכונים למנה הכי סקסית שיש

2תגובות
סביצ'ה סלמון
תומר אפלבאום

מנת הסביצ'ה הינה אחד המאכלים המוכרים ביותר בפרו ובכלל בדרום אמריקה, היא מורכבת מדג כבוש בלימון ומגוון תוספות בעיקר בדמות ירקות. הסביצ'ה הפרואני הקלאסי לא דומה למנת הסביצ'ה המוכרת לנו במדינות המערב; המנה כוללת קוביות דג בגודל של 1-2 ס"מ, בצל לבן, פלפל חריף, כוסברה ולימון. לעומת הסביצ'ה המקורי, במחוזותינו הים-תיכוניים המנה "שוכללה" עם שאר ירקות ועשבי תיבול, כך שתתאים לחך הישראלי ותהווה מנה קלילה ומרעננת שכיף לאכול בכל זמן. באופן אישי אני מאוד אוהב לבדוק חיבורים של חומרי גלם מעניינים בסביצ'ה, ותמיד שומר על כלל מס' 1 בכל הקשור בהכנת המנה – שימוש בדגים טריים.

לרגל השקת ערבי הסביצ'ה שיתקיימו מדי יום שני במסעדת טפאו בתל אביב, השף כהן יצר ארבעה מתכונים כיפיים ומהירים לסביצ'ה:

מתכון לסביצ'ה סלמון

חומרים לרוטב:

100 גרם עגבניות שרי צהובות

שן שום קלופה

כף דבש

חצי כפית חומץ בן יין לבן

1 כפית ג'ינג'ר קלוף

1 כף מיץ לימון

50 גרם שמן זית

50 גרם שמן סויה

הכנת הרוטב:

טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר למעט השמנים, אותם מוסיפים בהדרגה עד שמתקבל רוטב חלק. מסננים דרך מסננת דקה.

חומרים לסלט:

100 גרם פילה סלמון טרי ללא עור ואדרות

חצי עלה חסה אייסברג פרוס לרצועות דקות

3-4 צנוניות פרוסות דק לרוחב

30 גרם שעועית ירוקה קצוצה

1 מלפפון קלוף

חצי בצל סגול קטן

רבע צרור עירית

חצי סלק קטן

רבע צרור כוסברה (רק העלים)

ההכנה:

חותכים את המלפפון לרצועות דקות בגודל גפרור (ללא החלק הפנימי), פורסים את הבצל לרצועות דקות מאוד, חותכים את העירית לגודל של גפרורים, קולפים את הסלק ופורסים גם לרצועות דקות בגודל גפרור.

מערבבים בקערה את כל המרכיבים, מתבלים את הסלט במעט מלח דק כף מיץ לימון טרי, כף שמן זית ומניחים על צלחת ההגשה.

פורסים את הסלמון לפרוסות בעובי 1 ס"מ ומניחים על הסלט בעדינות.                             

מזלפים את הרוטב על הסלמון, מקשטים במעט פלפל שחור ועירית קצוצה.                                                    

מתכון לסביצ'ה בס וסלט עגבניות

תומר אפלבאום

חומרים:

100 גרם פילה בס נקי מעור ואידרות

5 עגבניות שרי (לפחות 4 סוגים שונים)

חצי בצל סגול קטן

1 גבעול בצל ירוק גדול

10 עלי בזיליקום קטנים

10 עלי אורגנו גדולים

חצי צ'ילי ירוק טרי

2 כפות מיץ לימון טרי

3 כפות שמן זית

40 גרם זיתים מגולענים (עדיף לפחות 2 סוגים)

מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס

2 פרוסות עבות של באגט קלוי בתנור (מרוח בשמן זית)

ההכנה:

מחממים תנור לחום של 220 מעלות על מצב גריל.

חוצים לחצי שרי אחת מכל סוג ומתבלים במעט מלח, פלפל שחור, סוכר ומעט שמן זית. צולים בתנור עד שהעגבניות מתחילות להישרף מעט מלמעלה והסוכר מתקרמל.

פורסים את הדג לרצועות בעובי 1 ס"מ ומניחים בקערה גדולה. חותכים את יתר העגבניות לחצאים או לרבעים (תלוי בגודלן), פורסים את הבצלים והצ'ילי לפרוסות דקות, קוצצים את הזיתים ומוסיפים הכל לקערה.

מתבלים את הסלט ב-2 כפות שמן זית ו-2 כפות מיץ לימון, מוסיפים מלח ופלפל שחור, לפי הטעם. מערבבים היטב ומניחים בצד למשך מספר דקות (כדי שייווצר יותר רוטב).

מוסיפים את הבאגט הקלוי חתוך לקוביות גדולות אל תוך הסלט ומערבבים שוב, בכדי שהרוטב ייספג בלחם.

מניחים על צלחת הגשה ומקשטים בעגבניות הצרובות.

מתכון לסביצ'ה דניס

תומר אפלבאום

חומרים:

100 גרם פילה דניס ללא עור ואדרות, חתוך לקוביות

רבע אננס בשל חתוך לקוביות של 1 ס"מ

חצי מנגו בשל חתוך לקוביות של 1 ס"מ

רבע צ'ילי אדום טרי קצוץ

רבע בצל סגול קצוץ

חצי כפית כוסברה קצוצה

חצי כפית נענע קצוצה

חצי כפית פטרוזיליה קצוצה

כף מיץ לימון טיר

כף מיץ תפוז טרי

כף שמן זית

מלח אטלנטי, פלפל שחור גרוס

ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבים היטב בקערה, מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם ומניחים בערימה על צלחת הגשה. ניתן לקשט את הצלחת ביוגורט מתובל במעט סוכר וסומק.

מתכון לסביצ'ה מוסר

תומר אפלבאום

חומרים לסלט:                                                     

100 גרם מוסר נקי מעור ואדרות

רבע צרור בזיליקום (רק עלים)

רבע צרור פטרוזיליה (רק עלים)

רבע צרור כוסברה (רק עלים)

רבע צרור שמיר (רק עלים)

חצי בצל סגול קטן

5 גבעולי עלים עירית קצוצה

כף מיץ לימון טרי

כף שמן זית

מלח דק, פלפל שחור

חומרים לרוטב:

2 פלפלים אדומים קלויים

1 פלפל צ'ילי אדום קלוי

חצי כפית פפריקה מעושנת מתוקה

חצי כפית מלח

כף מיץ לימון טרי

חצי כפית חומץ שרי (או חומץ יין אדום)

חצי כוס שמן זית

שן שום קלופה

הכנת הרוטב:

מקלפים ומנקים את הפלפלים והצ'ילי מהקליפה והגרעינים. שמים בבלנדר את כל המרכיבים פרט לשמן, וטוחנים. כשמתחיל להתקבל מרקם חלק, מזלפים בעדינות את כל כמות השמן וממשיכים לטחון במשך חצי דקה.

הכנת הסלט:

פורסים את הדג לרצועות דקות בעובי חצי ס"מ, מכניסים לקערה ומתבלים בשמן זית, לימון, מלח, פלפל שחור ועירית קצוצה. מניחים את הדג למשך כמה דקות שייכבש מעט. מפרידים את כל העלים ומערבבים אותם בקערה, פורסים את הבצל לפרוסות דקות ומערבבים ביחד עם הסלט.

מניחים את הסלט על צלחת ומעליו מניחים את פרוסות הדג המתובלות. מעטרים בנקודות קטנות של הרוטב ומפזרים מעט פלפל שחור.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו