בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון

קבב דגים בהשראת ויקטור גלוגר

את המתכון המקורי לקבב למד השף ירון מלכה (ממסעדת קנטה) מאשף הדגים - ויקטור גלוגר. כעת, עם כמה שינויים והצעות לתוספות מגיש השף את המתכון המשודרג לקבב דגים

תגובות
מנה של 3 קבבי דגים
דודו בכר

מתכון לקבב דגים

את המתכון המקורי לקבב דגים למדתי מהשף ויקטור גלוגר במסעדת קלואליס, ולימים אני הכנסתי בו שינויים קטנים משלי. במתכון של ויקטור הקבב עשוי עם בורי בלבד, ואילו אני בחרתי להוסיף לתערובת הקבב דניס על מנת למתן יותר את הטעם הדומיננטי של הבורי.  בנוסף, הוספתי כמות גדולה יותר של עשבי תיבול והמרתי את הצנוברים מהמתכון המקורי לפיסטוקים. את קבב הדגים אני אוהב להגיש על טחינה היונה, קרם חצילים וזרעי עגבניות. נסו גם אתם.

מרכיבים ל-20 קציצות:

250 גרם פילה דניס נקי מעור ועצמות

250 גרם פילה בורי נקי מעור ועצמות

70 גרם של לחם אחיד ללא הקרום (פנים הלחם) מושרה במים וסחוט היטב

8 גרם סודה לשתייה

8 גרם מלח

3 גרם כמון

20 גרם פטרוזיליה קצוצה

10 גרם כוסברה קצוצה

80 גרם גבינת קשקבל מגורדת

35 גרם פיסטוק קצוץ גס

1 בצל לבן קטן קצוץ

30 גרם חמאה רכה

15 גרם חלבון ביצה

ההכנה:

טוחנים במטחנת בשר את הדגים והלחם יחדיו ומעבירים לקערה.
מוסיפים את יתר המרכיבים ולשים היטב עד שהמסה אחידה.
מקררים כחצי שעה במקרר.
מכינים מהמסה קציצות של כ- 40 גרם כל אחת וצולים אותה בגריל.

ניתן גם לטגן במחבת טפלון עם מעט שמן זית.

מרכיבים לרוטב טחינה:

500  גרם טחינה גולמית

320  מ"ל מים קרים מאוד

 45 מ"ל מיץ לימון

1/2 כפית שום כתוש

 5 גרם מלח

ההכנה:

במיקסר (אפשר גם ידני) שמים את הטחינה, מוסיפים 1/2 מכמות המים, המלח, השום והמיץ לימון ומערבלים מעט. מוסיפים את יתר המים ומערבלים עד לקבלת מרקם חלק, אחיד שאינו נוזלי /סמיך מדי.

מתכון לקרם חציל שחור:

300  גרם חציל שרוף על אש גלויה עם הקליפה

1 שן שום קטנה

50  מ"ל שמן חמניות

4  גרם מלח

ההכנה:

מפרקים את החציל השרוף לחתיכות קטנות עם הקליפה ושמים בבלנדר.
מוסיפים את השום, המלח ומעט מהשמן. טוחנים היטב ומזלפים באיטיות את השמן שנותר.

להגשת המנה:

מורחים צלחת הגשה בטחינה ושמים נגיעות מקרם החצילים. על כל נגיעה מניחים את קבב הדג ובצד שמים זרעי עגבניות.

 

אהבתם את המתכון? מעוניינים בעוד מתכונים לדגים? הכירו את מדור מתכוני דגים

 

 

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו