בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מבשלים לשבת: לברק בתנור עם ניוקי אלי-אוליו וירקות צרובים

גם מרשים, גם טעים ובעיקר קל מאוד להכנה - מתכון לדג שלם אפוי בתנור, עם ניוקי וירקות פריכים. אל דאגה, אפילו חישבנו עבורכם קלוריות

תגובות
לברק בתנור
באדיבות יח"צ

הרבה מהאנשים ששומרים על תזונה בריאה, או כאלה שנמצאים בתקופת משטר של דיאטה קפדנית, יטענו ששבת זהו זמן מיוחד שבו אפשר קצת להתפרע ולחרוג מהמותר. בדיוק בגלל זה הבאנו לכם מתכון בריא אך עדיין מפנק, שבנוסף להיותו פשוט וטעים במיוחד, הוא מכיל גם את כמות הקלוריות המוערכת שבמנה. את המתכון השבועי קיבלנו באדיבותו של השף סהר רפאל ממסעדת כרמים, שיודע דבר או שניים על טכניקות בישול, אירוח וטעמים. רפאל חלק איתנו את הסוד שלו למנת דג בניחוח שבת - כזאת שגם נראית חגיגית על הצלחת וגם עושה טוב על הלב. אם כבר פתחנו את התיאבון, ננצל את ההזדמנות לספר שביום ראשון הקרוב, ה- 30 ליולי, סהר רפאל עורך במסעדת כרמים באר שבע ערב עשיר שכולו על טהרת הדגים ופירות הים. לכו להתפנק.

» מבשלים לשבת: מתכוני שוקולד עם טוויסט
» מבשלים לשבת: חגיגה עם מתכונים יוונים
» איך מכינים בריוש טבעוני?
» מתכונים לעוגות קלילות של קיץ
 

לברק אפוי וניוקי אלי אוליו
באדיבות שף סהר רפאל, מסעדת כרמים באר שבע וכרמים סגולה

מצרכים

לברק שלם בינוני  (400 גרם - 388 קלוריות)
60 גרם ניוקי קנוי (70 קלוריות)
4-5 עגבניות שרי לחות  (50 גרם – 10 קלוריות)
3 רבעים של ארטישוק קרצ'ופי  (36 גרם – 40 קלוריות)
2-3 זיתי קלמטה (5 גרם - 10 קלוריות)
3 כפות שמן זית (5 גרם  - 40 קלוריות)
חופן עשבי תיבול  מועדפים - כוסברה/פטרוזיליה/טימין  (10 גרם - 3 קלוריות)
3 שיני שום קונפי (10 גרם - 15 קלוריות)
סך הכל:  576 קלוריות

הוראות הכנה

1. יוצרים חריצים על גבי הלברק מתבלים בשמן זית מלח ופלפל. מכניסים את הלברק לתנור שחומם מראש  על 220 מעלות למשך כ- 10  דקות.
2. במחבת מחממים שמן זית ומוסיפים בסדר הבא: עגבניות, ארטישוק, ניוקי, זיתים, שום קונפי ועשבי תיבול.
3. מוציאים את הלברק מהתנור ומניחים על צלחת.
4. מניחים את הניוקי עם הירקות לצידו של הלברק ובתאבון.
5. מומלץ להגיש עם חצי לימון לחידוד הטעמים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו