עודף מחצי שעה: דניס ברוטב חרדל, שמפניה ואספרגוס

מנה חגיגית אך קלה מאוד להכנה שדורשת פחות מעשר דקות הכנה ועוד 20 דקות אפייה והיא מתאימה לחג ולחולין כאחד

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דניס ברוטב חרדל, שמפניה ואספרגוס
צילום: לימור לניאדו תירוש

חומרים (4 מנות):

  • 4 דגי דניס, 400 גרם ליחידה
  • לימון פרוס לחצאי עיגולים, כולל הקליפה
  • צרור למון גראס, רוזמרין וטימין
  • חבילת אספרגוס לבן או ירוק שטוף
  • לרוטב:
  • 4 כפות חרדל חלק או בטעם לף בלונד
  • חצי כוס שמפניה או יין לבן
  • חצי כוס שמן זית
  • מיץ מ-2 לימונים
  • שן שום קצוצה
  • כפית וחצי מלח גס
  • כפית פלפל שחור

הכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את חומרי הרוטב. חותכים את הרבע התחתון של האספרגוס ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מניחים את הדגים בקערה גדולה, מושכים אותם ברוטב. מכניסים לבטן הדג פלחי לימון. מניחים מעל כל דג צרור עשבי תיבול, קשור בחוט אפייה.

מניחים את הדגים על האספרגוס, שופכים מעל את הרוטב שנשאר בקערה ואופים 20 דקות.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ