דג חמוץ-מתוק
נתח פילה טרי שטוגנו במשך דקה, נחים ברוטב עשיר של רסק עגבניות, לימון פרסי, פפריקה מתוקה ופלפל. מתכון של שושי אורן, מתוך הספר "עשתידכ", הוצאת לנצ'בוקס

עוד מתכוני דגים: פילה מוסר עם חומוס | סרדינים בכבישה ביתית | תבשיל פירות ים ופסטיס | סלמון של רימה אולברה
רכיבים
1 ק"ג פילה דג טרי (בורי, מושט או דניס) אפשר להשתמש גם בפרוסות, עם העצם
מעט קמח לקימוח
3 כפות שמן לטיגון הדג
4-7 (כחצי ק"ג) בצלים פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
5-6 (כחצי ק"ג) עגבניות טריות, חתוכות לפרוסות בעובי חצי ס"מ
1 כוס עגבניות טריות חתוכות לקוביות
4 משמשים מיובשים חצויים
לרוטב:
1 כף גדושה רסק עגבניות
חצי-רבע כוס מיץ לימון טרי, לפי הטעם
חצי כוס מים
3 כפות סוכר
1 כף לימון פרסי (נומי בסרה), טחון
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה
הוראות הכנה
ממליחים את פרוסות הדג ומניחים בצד למשך כחצי שעה.
שוטפים את פרוסות הדג היטב מן המלח ומייבשים אותן. מקמחים את הפרוסות משני הצדדים ומנערים מקמח עודף.
מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את הדגים טיגון קצר במשך כדקה מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.
מרכיבים את הרוטב:
מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
מרכיבים את המנה בסיר לבישול:
במחבת גדולה ועמוקה מניחים שכבה של פרוסות בצל, מעליה שכבה של פרוסות עגבנייה ומעל לזו שכבה שלישית של דגים, סוגרים בשכבה של קוביות העגבנייה. מסדרים מעל את המשמשים המיובשים.
יוצקים מעל את הרוטב, מכסים ומבשלים כחמש דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. ממשיכים לבשל על אש גדולה במשך כחמש דקות נוספות כשהסיר מכוסה חלקית, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מסמיך והעגבניות והבצלים שבתחתית הסיר משחימים. מגישים בליווי אורז לבן.
כתבות מומלצות

במודעת הדרושים נכתב "לא נדרש ידע קודם". לשם תשלחו את הילדים?

אייפון בשקל: איך זה ששיטה של האקרים מהניינטיז עוד עובדת?

למרות שהסוף ברור מראש, הסרט הזה הוא כמו פטיש על הראש

מרצדס ייצרה מכונית ש"קופצת כמו קנגורו". גם המילטון סובל

כיף כף מטורקיה ופתי בר מפולין: החברות שמוכרות כחול לבן מחו"ל
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
