על הקשקש |

דג במלח: מנה היסטורית שעובדת עד היום

המתכון לדג אפוי במלח נכתב לראשונה במאה הרביעית לפני הספירה, ומאז ועד היום הוא מככב בשולחנות רבים ברחבי העולם. גיל ססובר ואילון עמיר צוללים למעמקי ההיסטוריה של המנה הפיניקית המפורסמת בעולם

גיל ססובר ואילון עמיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
גיל ססובר ואילון עמיר

ארכסטרטוס, יווני שחי בסיציליה במאה הרביעית לפני הספירה, כתב את הספר "חיי שפע" ובו מתכון לדג אפוי במלח. זהו ככל הנראה המקור הראשון למתכון למאכל הזה שכיום הספרדים, הצרפתים, האיטלקים והפורטוגזים, טוענים כי מהם בא אל העולם.

כתבות מומלצות

בילי אייליש וטיילור סוויפט. חולקות תדהמה עם הקהל

"שבית המשפט יילך להז***": הכוכבים מוחים על ביטול הזכות להפלות

מצעד מחאה של תומכי הליכוד ונתניהו בכיכר הבימה בתל אביב, בינואר

במידה רבה, זהו סיפור כישלונו של השמאל הישראלי כולו

נבחרת הנוער של ישראל חוגגת. תהיה בחצי הגמר היורו, ובמונדיאל בשנה הבאה

נבחרת הנוער בכדורגל עלתה לחצי גמר היורו, ולראשונה גם למונדיאל

צילום: אמיל סלמן

האם ייתכן שמגע עם האדמה משפר את המערכת החיסונית?

משה טוב עם אשתו רות וילדיהם. הסיפור הוסתר במשך שנים

מתחת לאף של פינושה, השגריר הישראלי הציל מאות צ'יליאנים ממוות

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ