סלמון בחמאת שמיר על תרד ויוגורט צלפים
מנת סלמון חגיגית, קלה ומרעננת
רכיבים
5 צלפים
1/2 כוס יוגורט
מעט פלפל אדום חריף טרי
לסלמון, רוטב חמאת השמיר והתרד
עלי תרד שטופים
מלח
1 שן שום כתושה
100 גרם חמאה
1 כף שמן זרעי ענבים או שמן אחר
1 כוס ציר דגים
25 מ"ל ורמוט יבש
מעט פלפל לבן
300 גרם פילה סלמון נקי חתוך לקוביות בינוניות
1 כפית שמיר קצוץ
שבבי בצל יבשים בשמן או בוטנים קצוצים דק
הוראות הכנה
1. הכנת יוגורט הצלפים: מערבבים במעבד מזון את הצלפים, היוגורט והפלפל החריף עד קבלת קרם עדין. מסננים את התערובת במסננת דקה.
2. חולטים את עלי התרד במים חמים עם מלח לכמה שניות ומיד מכניסים לקערה עם מי קרח ומייבשים.
3. מטגנים במחבת חמה את השום עם כף חמאה ושמן זרעי ענבים במשך כמה שניות. מוסיפים את ציר הדגים למחבת ומערבבים היטב. מצמצמים את הציר על אש בינונית עד חצי כמות.
4. מוסיפים את שאר החמאה למחבת וממשיכים לערבב עד שתימס ותתחבר לאמולסיה חלקה. מוסיפים את הוורמוט למחבת ומצמצמים. מוסיפים מלח ופלפל לבן ומערבבים מעט. מתבלים לפי הטעם.
5. מוסיפים את קוביות הסלמון והשמיר למחבת וממשיכים לבשל עוד כארבע דקות.
6. הרכבת המנה: מסדרים את עלי התרד בתחתית הכוסות. מוסיפים כף מיוגורט הצלפים מעל עלי התרד. מפזרים את הסלמון ורוטב החמאה ומעל את שבבי הבצלים.
לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:
כתבות מומלצות

"הארץ" מוציא לדרך את המחזור השלישי של קורס העריכה הדיגיטלית

חדשות היום, 24.5

חדשות היום, 23 במאי

חובת הבידוד למי שמתגורר עם מאומת לקורונה מבוטלת החל מהיום

חדשות היום, 22 במאי
תגובות
על סדר היום
כתבות שאולי פספסתם

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?

"היערכו לגרוע מכל": נבואות החורבן בהיי-טק מתחילות להגשים את עצמן

לקחתם משכנתא בחודשים האחרונים? גם אתם כבר שילמתם על עליית הריבית

הריבית במשק מזנקת – מה כדאי לעשות עם ההלוואות שלקחתי?
