סלמון בלאסי פסיפלורה ותבלינים מתפצפצים

סלמון בסגנון אקזוטי, עם רוטב פסיפלורה בהשראת הלאסי ההודי, קרם חומוס קטיפתי ותערובת תבלינים ארומטיים

עמית רז
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סלמון בלאסי פסיפלורה ותבלינים מתפצפצים
סלמון בלאסי פסיפלורה ותבלינים מתפצפציםצילום: ארכיון השולחן
עמית רז
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
20 דקות

המנה המיוחדת הזו הורכבה לא בהשראת מנה מסוימת, אלא דווקא בהשראת משקה. הלאסי הוא משקה הודי, קר ומרענן, שמתבסס בדרך-כלל על יוגורט ופירות. כאן הלאסי הפך לרוטב פסיפלורה מתקתק-חמצמץ שמוסיף למנה ניחוח אקזוטי והמון טעם. קרם החומוס חלק ונייטראלי ומקבל אליו באהבה את התבלינים הארומטיים המתפצפצים, וכל הטוב הזה מחמיא מאוד לדג הסלמון העסיסי.

רכיבים

6 נתחי פילה סלמון במשקל 150 גרם כל אחד

לטנדורי מסאלה:

1/2 כף חילבה

4 כפות פפריקה מתוקה

1 כף פפריקה חריפה

1 כף כורכום

1 כף גאראם מסאלה (תערובת תבלינים הודית, להשיג בחנויות תבלינים או המזרח הרחוק)

1 כף זרעי כמון

1 כף גרגרי כוסברה

1 כף ג'ינג'ר טחון (או ג'ינג'ר טרי מגורר)

2 כפות שמן קנולה

לקרם החומוס:

200 גרם גרגירי חומוס מושרים לילה במים (או קפואים ללא השריה)

30 גרם חמאה

מלח

לרוטב פסיפלורה:

6 יחידות פסיפלורה טריות

מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה

מיכל (150 גרם) יוגורט

4 כפות סוכר

מלח

לתבלינים המתפצפצים:

5 כפות זרעי כוסברה

5 כפות זרעי שומר

10 כפות סוכר

2 כפות מים

3 כפות פואה (אורז מבושל ומשוטח, להשיג בחנויות מתמחות, ניתן להמיר בפצפוצי אורז קנויים)

הוראות הכנה

הכנת תערובת הטנדורי:

טוחנים את התבלינים השלמים במטחנת תבלינים, מטחנת קפה או מכתב ועלי, ומעבירים לקערה. מוסיפים את התבלינים הטחונים יחד עם שמן קנולה ומערבבים למרקם משחתי ומעט סמיך. מושחים את נתחי הסלמון בתערובת היטב הכיוונים ושומרים בקירור.

הכנת קרם חומוס:

מסננים את גרגירי החומוס ומבשלים בסיר גדול עם מים נקיים. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שנוצר למעלה. מכסים את הסיר וממשיכים לבשל על אש בינונית-נמוכה כשעה וחצי-שעתיים עד לריכוך מלא. החומוס מוכן כשגרגר נמעך בקלות בין האצבעות. במידה ומשתמשים בחומוס קפוא מדלגים על שלב ההשריה ומבשלים לפי ההוראות על-גבי השקית.

טוחנים את גרגירי החומוס בבלנדר יחד עם מעט מנוזלי הבישול, חמאה ומלח עד לקבלת מרקם חלק וקליל בצבע בהיר.

הכנת רוטב פסיפלורה:

חוצים את הפסיפלורה ומרוקנים את תוכנה לסיר קטן. מוסיפים שמנת, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כחמש דקות על אש נמוכה, לקבלת רוטב דליל. מסננים במסננת דקה, טועמים ובמידת הצורך מוסיפים מעט סוכר.

מכינים תבלינים מתפצפצים:

במחבת מבשלים סוכר ומים עד להמסה של הסוכר. מוסיפים פנימה את התבלינים ומערבבים כל הזמן עד שהמים מתאדים, הסוכר נהפך לחולי ועוטף את התבלינים. מקררים ומסננים מהסוכר העודף.

הרכבת המנה:

מטגנים את ה"פואה" בשמן חם מאד למשך שתיים שלוש שניות ומסננים (האורז יתפח ויהפוך לפצפוצים פריכים) מערבבים עם התבלינים המסוכרים.

על מחבת חמה, צורבים את נתחי הסלמון במעט שמן קנולה משני צדיהם עד שצדדי הנתח עשויים והמרכז עדיין רך וכמעט נא. במקביל מחממים את קרם החומוס ורוטב הפסיפלורה. מגישים את הדג על קרם החומוס החם, כשמעליו הרוטב והתבלינים הפריכים.

כתבות מומלצות

פרופ' ינאי עופרן , במעבדת ביולוג'יק דיזיין ברחובות

במעבדה קטנה ברחובות נולד הנוגדן הראשון בעולם שנוצר על ידי מחשב

עדי גרתי

זאת הייתה תשובה מושלמת - כך מסבירים "כיבוש" ב-25 מילים בלבד

אפרת גוש. המאבק לא נשלם

השיר של אפרת גוש נובע מהקרביים של מלחמתה בהתמכרות לאלכוהול

נאסים שומאן בביתו, השבוע. הוא וחברו לא נטלו חלק פעיל בהפגנה, רק הלכו על הכביש

שני סטודנטים הלכו להם, ולפתע חיילים המטירו עליהם אש כבדה

לימודים הומניסטיים לנוער באוניברסיטת בן-גוריון. תוכנית הלימודים לכיתות ו'־ט' מתמקדת ב"הסברה"

מי האנשים שחיו כאן לפני הצלבנים? לתלמידי ישראל אסור לדעת

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ

כתבות שאולי פספסתם

בתביעה נכתב כי הראיון כולו "התנהל בצורה שאינה מכבדת או רצינית״ כלפיה

המועמדת התחברה לראיון עבודה בזום - וקיבלה מהמראיין מייל שהדהים אותה

ריי דליו

מייסד קרן הגידור הגדולה בתבל: מזומן הוא זבל - ממשלות יחסלו את ביטקוין

ישראל פישר

יוקרה זה רע? כך נראים החיים במגדל חדש בתל אביב

מפגינים נגד יוקר המחיה מול בית הנשיא בסרי לנקה

קו השבר שעלול לקחת את הכלכלה העולמית למקום אחר, אפל יותר

בת ים

שתי דירות במחיר אחת: האם זהו עתיד תחום הפינוי-בינוי?