דג מרוקאי ברוטב חצילים ופלפלים חרוכים

זעלוק, סלט מרוקאי של פלפלים וחצילים חרוכים, הופך לרוטב נהדר לדגים של שבת

מיכל מוזס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סלונה - דג עיראקי ברוטב חמוץ-מתוק.
דג ברוטב שהשראתו היא זעלוקצילום: דן לב | סגנון: דלית רוסו
מיכל מוזס
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
30 דקות

זאת האלטרנטיבה שלי לדג מרוקאי. החצילים החרוכים נותנים לרוטב ניחוח וטעם מעושנים, ויחד עם המון שום ופטרוזיליה מתקבל מעדן.

רכיבים

1 קילו פילטים של דג (כמו דניס או לברק, נקיים מעצמות)
שמן זית, לטיגון
פלפל שחור גרוס
מלח
מיץ מ-1/2 לימון

לרוטב:
1 חציל בלאדי גדול
4 פלפלים מתוקים (אדומים, כתומים או צהובים)
1 פלפל ירוק בהיר
1/4 כוס שמן זית
4 שיני שום קצוצות דק
פלפל שחור גרוס
מלח

להגשה:
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה

הוראות הכנה

1. הכנת הרוטב: חורכים חציל על להבה גלויה עד שקליפתו משחירה ובשרו רך. מצננים, קולפים ומפרידים לרצועות. חורכים פלפלים משני הסוגים על להבה גלויה עד שקליפתם משחירה מכל הצדדים. מצננים, קולפים ומנקים מזרעים. טוחנים שני פלפלים אדומים במעבד מזון למחית וקוצצים גס את היתר.

2. מחממים שמן בסיר רחב, מוסיפים שום ומטגנים עד שניחוחו מורגש אך בלי שישחים. מוסיפים את מחית הפלפלים, הפלפלים הקצוצים ורצועות החציל ומביאים לבעבוע עדין. מבשלים 5 דקות ומתבלים במלח ופלפל.

3.הכנת הדג: מחממים מחבת רחבה עם שכבה דקה של שמן זית. צולים את הדגים רק מצד העור עד שהם זהובים ופריכים. מתבלים במלח ופלפל ומזלפים מעל מיץ לימון.

4. מעבירים את הדגים לסיר עם הרוטב ומבשלים יחד כמה דקות עד שהדג מוכן. מפזרים מעל פטרוזיליה ומגישים.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ