פילה סלמון שלם במעטפת תרד

לא עוד מתכון משעמם לסלמון, שכאן מוגש כדג עסיסי במעטפת אכילה ששומרת עליו מייבוש יתר בתנור

אורלי פלאי ברונשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
פילה סלמון שלם במעטפת תרד.
פילה סלמון שלם במעטפת תרד.צילום: דניאל לילה
אורלי פלאי ברונשטיין
דירוג הגולשים
0 כוכבים
דרגת קושי:
בינוני
זמן בישול:
30 דקות

עטופים או חשופים, על מצע עגבניות או טובלים ביוגורט וטחינה - דגים אוהבים את התנור, והוא מחזיר להם באהבה בישול עדין, שמוציא מהם את המיטב. זוהי גם הדרך הנוחה והבטוחה ביותר להכין דגים, לכל אלה שקופצים למים בפעם הראשונה. נתחי פילה שלמים הכי נחמד לעטוף במעטפת אכילה: ממרח, פרוסות ירק או אפילו עלי בצק אורז. תפקיד העטיפה - לשמור על בשר הדג מפני ייבוש.

אם מכינים נתח במשקל קילו וחצי, אופים כחצי שעה. אגב, תוספת הזמן תלויה לא רק במשקל הדג, אלא גם בעוביו.

גיוון: מחליפים את החמאה בשמן זית, ובמקום אגוז מוסקט, מתבלים בכפית עלי תימין, ומחליפים גם את הרוטב בסלסה של עגבניות טריות מתובלות בשום, מלח ופלפל.

רכיבים

1 קילו פילה סלמון

מלח

פלפל שחור טחון

אגוז מוסקט מגורר טרי

30 גרם חמאה מומסת

1 שן שום כתושה

200 גרם עלי תרד

3 כפות יין לבן יבש

לרוטב:

1 מכל קרם פרש

2 כפות שמיר קצוץ

מיץ מ-1/2 לימון

מלח

פלפל שחור טחון

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-200 מעלות.

מניחים את פילה הדג בתבנית על נייר אפייה. מתבלים אותו במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מברישים בחמאה שמתובלת בשן השום הכתושה, ומדביקים את עלי התרד על הדג באופן חופף מעט.

מזלפים יין על פני הדג ואופים 20-25 דקות, או עד שהדג עשוי כרצונכם.

מערבבים את חומרי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.

חותכים את פילה הדג למנות ומגישים עם הרוטב.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ