ליום של חול או לארוחה חגיגית: פילה דניס עם ירקות בגריל

מנה של פילה דג בגריל עם ירקות, אולי נראית מסובכת אבל לוקח פחות מחצי שעה להכין והיא טעימה , מזינה ובעיקר- עשויה מחומרי גלם שקרוב לוודאי שיש לכם רוב הזמן במקרר

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פילה דניס ים (צ'יפורה) עם ירקות בגריל
פילה דניס ים (צ'יפורה) עם ירקות בגריל צילום: טל סורסקי
טל סורסקי

יש מנות שנראות מיליון דולר, הן סופר מזינות, בריאות ומחומרי גלם נגישים שאנחנו פשוט לא מכינים מספיק ומהסיבות הלא נכונות. אולי כי אנחנו חושבים שזה מסובך מדי להכין, אולי כי אנחנו חושבים שאין לנו זמן למנה כל כך יפה ומושקעת ואולי כי אנחנו לא משקיעים בעצמנו מספיק.

כבר חמישה חודשים שאשתי ואני עובדים מהבית וצריכים להאכיל גם שלושה ילדים שאוהבים לאכול ואחת המטלות שלי היא לדאוג שאף אחד לא יישאר רעב בבית הזה.

את המנה הזאת שאולי נראית מסובכת לוקח פחות מחצי שעה להכין והיא מאוד בריאה ומזינה ובעיקר - עשויה מחומרי גלם שזמינים בדרך כלל בבית או במרחק נגיעה בסופר.

פילה דניס ים (צ'יפורה) עם ירקות בגריל צילום: טל סורסקי

טיפ קטן לפני שנתחיל – יש לי מגירה במקפיא שבה אני דואג לשמור קטניות שבישלתי והקפאתי. אם מתכון מסוים צריך למשל כוס של עדשים מבושלות, אני כבר אבשל את כל השקית וממה שיישאר אחרי המנה, אחלק לשקיות ואקפיא. ככה תמיד יש לי קטניות שכבר עברו בישול והן מוכנות לשימוש. כמובן שאפשר לעשות שימוש גם במוצרים קפואים תעשיתיים, אבל למה?

חומרים:

צילום: טל סורסקי

1 ק"ג פילה דניס ים
1 יחידה כרובית בינונית
2 ראשי ברוקולי
2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים
20 יחידות עגבניות שרי
1 חבילה תרד שטוף ויבש
3 שיני שום
6 כפות שמן זית
2 כפיות פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום
½ כפית מלח
1 שן שום כתושה

צילום: טל סורסקי

ההכנה:

צילום: טל סורסקי
צילום: טל סורסקי

מתחילים עם פירוק של כרובית אחת בינונית ועוד 2 ראשי ברוקולי בינוניים לפרחים בינוניים. מביאים לרתיחה סיר גדול עם מים מומלחים קלות (כף מלח לסיר של 2 ליטר) וחולטים את הכרובית במים הרותחים למשך 3 דקות.

לאחר 3 דקות מוסיפים לסיר גם את הברוקולי לעוד 2 דקות ומסננים.

פילה דניס ים (צ'יפורה) צילום: טל סורסקי

מחממים תנור ל-230 מעלות.

מעבירים את הברוקולי ואת הכרובית לתבנית אפייה ומוסיפים 2 כוסות של גרגרי חומוס מבושלים. מוסיפים לתבנית 3 כפות שמן זית, 2 כפיות פפריקה מתוקה, חצי כפית כורכום, חצי כפית מלח ושן שום כתושה ובעזרת שתי כפות מערבבים היטב, כך ששמן הזית והתבלינים יצפו היטב את הכרובית, הברוקולי והחומוס.

צילום: טל סורסקי
פילה דניס ים (צ'יפורה) עם ירקות בגריל צילום: טל סורסקי

מעבירים את התבנית לתנור שחומם מראש.

פילה דניס ים (צ'יפורה) עם ירקות בגריל צילום: טל סורסקי

לאחר שהירקות שהו בתנור 10 דקות, מחממים מחבת כבדה. בזמן שהמחבת מתחממת לוקחים 2 יחידות פילה של דג לבן ובשרני (דניס כמו במתכון או מוסר, לברק וכו') ובעזרת נייר מגבת מנגבים היטב את העור.  

כשהמחבת חמה, מוסיפים 2 כפות שמן זית ומניחים את הדגים עם הצד של העור כלפי המחבת ומטגנים עד שהנתח מתחיל לשנות את צבעו לצבע לבן אטום. זה יכול לקחת כ-3-4 דקות, בהתאם לעובי הדג.

לאחר שהדג מתחיל לשנות את צבעו, מתבלים אותו עם פלפל שחור ומלח. הופכים לעוד כדקה על צדו השני.

באותה המחבת בה טוגן הדג מטגנים 15 עגבניות שרי צבעוניות, חצויות כ-2-3 דקות, תוך כדי ערבוב. 

מוציאים את התבנית עם הירקות מהתנור ומניחים את הדג בתוך התבנית עם העור כלפי מטה. גם את העגבניות מפזרים בצורה אחידה בתוך התבנית.

לוקחים חבילה אחת של תרד שטוף ומייבשים אותה היטב. מטגנים את התרד עם עוד כף שמן זית עד שהוא מאבד מחצית מניפחו וגם אותו מעבירים לתבנית.

מוסיפים לתבנית רבע כוס מים ומכניסים חזרה לתנור לעוד כ-7-8 דקות ומורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות.

טל סורסקי

טל סורסקי הוא בשלן ביתי בעל בלוג המתכונים "מה יש לאכול", המתארח במדור האוכל של "הארץ". מתכונים נוספים של טל בעמוד: מה יש לאכול בפייסבוק

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ