ארוחה מן הים: מנות קלות ומעולות על טהרת הדגים והירקות

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מוסר ים על ירקות
מוסר ים על ירקות צילום: אנטולי מיכאלו
רועי הלוי, שף אורח
רועי הלוי, שף אורח

אם גם אתם מרגישים כבדים מרוב ארוחות חג שנחתו עלינו לאחרונה, אין כמו ארוחת דגים בשביל לערוך את התיקון. על כן, בארוחה שלי תמצאו הרבה דגים נאים או צלויים, בתוספת ירקות בשלל טכניקות בישול, כשהחריגה היא תוספת של פסטה שבכל זאת שומרת על הקו הפשוט והטעים, המרענן והקליל.

קרודו דג יםצילום: אנטולי מיכאלו

קרודו דג ים

מנה ראשונה ומרעננת שמתאימה לפתוח כל ארוחה

חומרים ל-4 מנות:

4 נתחי פילה דניס בלי העור (במשקל 80-100 גרם לנתח)

שמן זית

4 כפות אגוזי לוז ושקדים שבורים

פלפל צ'ילי טרי שלם, חתוך לפרוסות

100 גרם קרם פרש

מיץ מלימון אחד

4 כפיות מלח ים אטלנטי

4 כפות זיתים קצוצים  

חופן עלי בזיליקום

חומץ בלסמי מצומצם

חופן צנוניות פרוסות דק

8 עגבניות שרי קצוצות

1 בצל סגול קצוץ

להגשה: 4 פרוסת לחם קלויות בתנור                                           

ההכנה:

בכל צלחת הגשה יוצקים מעט שמן זית ומיץ לימון, מניחים פרוסת דג על הצלחת, בוזקים עוד קצת שמן זית וממיץ הלימון וזורים מעט מלח.

בכל צלחת ומעל הדגים, מפזרים מפרוסות הצ'ילי הטרי, הצנוניות, הזיתים, העגבניות והאגוזים השבורים.   

בעזרת כפית קטנה, יוצרים בצלחת, סביב כל מנה "נקודות" של קרם פרש.

מגישים עם פרוסת לחם קלוי על כל צלחת.

מוסר ים על ירקות צילום: אנטולי מיכאלו

מוסר ים על ירקות

מנת הדג והירק האולטימטיבית שמכינים בקלי קלות

חומרים ל-4 מנות:

4 נתחי פילה מוסר ים (במשקל כ-200 גרם לנתח)

כ-25 יחידות עגבניות שרי

5 כפות שמן זית

10 שיני שום קצוצות

1 בצל  סגול בינוני קצוץ

1/4 כוס כפות יין לבן

1 ראש בינוני ברוקולי חלוט

כוס שעועית ירוקה חלוטה

חופן גדול תרד

מלח ופלפל שחור

להגשה: 1 לימון, פרוס לרבעים

ההכנה:

במחבת חמה, מניחים כל פילה מוסר על העור ומתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

צולים את הפילטים של המוסר עד כ-70% מדרגת העשייה הרצויה, וב-30% הנותרים הופכים כל פילה לצד השני וממשיכים לצלות עד למידה הרצויה.

במקביל, מחממים במחבת נוספת שמן זית ומתחילים לצרוב את הירקות לפי הסדר הבא: עגבניות שרי, שום ובצל סגול. מוסיפים את היין, הברוקולי והשעועית וממשיכים להקפיץ במשך כדקה עד לצמצום מירבי ועד שהרוטב שנוצר מתאחד.

לבסוף, מוסיפים תרד, מקפיצים כדקה נוספת, טועמים ומתקנים תיבול, במידת הצורך. 

את הירקות המוקפצים מניחים במרכז צלחת הגשה ומניחים מעליהם את הדג.

לבסוף, מגישים כל מנה עם רבע לימון בצידה, לסחיטה מעליה.

פפרדלה דניסצילום: אנטולי מיכאלו

פפרדלה דניס

השילוב המושלם בין מנת פסטה לדג יוצר ארוחה מלאה, קלה ומשביעה

חומרים ל-4 מנות:

1 חבילה פסטה פפרדלה

4 נתחי פילה דניס (סביב 100 גרם לנתח)

4 כפות שמן זית

1 כרישה קטנה קצוצה

1/2 ראש ברוקולי בינוני

חצי כוס אפונה (אפשר להשתמש בקפואה)

1 כוס מים                            

1 כוס שמנת מדוללת עם חלב ביחס של 1:1

4 שיני שום כתוש

2 כפיות מלח דק

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

1/4 כפית אגוז מוסקט

1/2 כוס יין לבן

גרידה מחצי לימון

200 גרם גבינת פטה

ההכנה:

מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את השום ומטגנים קלות.

מוסיפים כרישה, ברוקולי, אפונה, מקפיצים ומתבלים במלח, פלפל שחור ואגוז מוסקט.

מוסיפים את היין הלבן, מערבבים מעט ומצמצמים על אש גבוהה.

מוסיפים מים ושמנת מדוללת בחלב, ומצמצמים עד לקבלת רוטב סמיך ואחיד.

במקביל, מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן.

מוסיפים את הפסטה המוכנה למחבת ומקפיצים עד שהרוטב עוטף את כולה.

מעבירים לצלחות הגשה ומגרדים מעל כל צלחת גבינה פטה וגרידת לימון.

סלמון פרימוורהצילום: אנטולי מיכאלו

סלמון פרימוורה

מנת סלמון לכל מי שמאסו כבר בסלמון, עם תועפות של ירקות

חומרים ל-4 מנות:

4 נתחי פילה סלמון (במשקל 200 גרם לנתח)

5 כפות שמן זית

1/2 יחידה כרישה בינונית קצוצה

1 ראש ברוקולי בינוני

1 כוס אפונה

1 כוס שעועית ירוקה

5 גבעולי אספרגוס קצוצים

1.5 כוס מים

100 גרם חמאה

חופן גדול של עלי תרד שטופים היטב

1/4 כוס יין לבן

מלח ופלפל שחור

מעט מלח גס, להגשה

ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות.

אופים את נתחי הסלמון בתנור שחום מראש ל-220 מעלות כעשר דקות. במקביל, מחממים שמן זית במחבת.

מוסיפים את השום הכתוש וכל הירוקים למחבת ומקפיצים.

מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס ומוסיפים יין לבן.

נותנים לאלכוהול להתנדף ומוסיפים למחבת את המים והחמאה.

מצמצמים עד לקבלת רוטב הומוגני וסמיך. טועמים, ומתקנים תיבול במלח ופלפל, אם צריך.

אחרי שהרוטב הסמיך ונתחי הסלמון מוכנים, מניחים את הירוקים על צלחות ההגשה ומניחים מעל הירוקים בכל צלחת נתח סלמון, מפזרים מעט מלח גס, ומגישם.

לחצו על הפעמון לעדכונים בנושא:

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ