מתכון: סלמון משומר בשמן זית

סלמון הוא אחד הדגים המתאימים ביותר לשימור. לאחר תהליך שימור קצר ופשוט, נקבל נתחי סלמון עסיסיים ובעלי טעם טוב, לשימוש בסלטים, ממרחים וכמנת פתיחה על לחם טוב

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
סלמון משומר
סלמון משומרצילום: לימור לניאדו תירו

רכיבים

  • 500 גרם סלמון טרי, ללא העור
  • חצי כפית גרגירי פלפל שחור שלמים
  • חצי כפית גרגירי כוסברה שלמים
  • חצי כפית גרגירי פלפל אנגלי שלמים
  • חצי כפית מלח גס
  • עלה דפנה
  • צ'ילי שלם מיובש
  • חצי כוס שמן זית

הוראות הכנה

חותכים את הסלמון לקוביות בגודל 3 ס"מ על 3 ס"מ.

מניחים בסיר קטן את כל החומרים, מביאים לרתיחה עדינה. מניחים על השמן נייר אפייה גזור לעיגול בקוטר הסיר.

מנמיכים את הלהבה לקטנה ביותר ומבשלים 7 דקות.

סוגרים את האש ומניחים לסלמון להצטנן בתוך הסיר. מעבירים בזהירות לצנצנת מעוקרת.

הסלמון יישמר במקרר למשך חמישה ימים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ