דגים כבושים - דגים ופירות ים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דגים כבושים

דרגת קושי: קל
דגים כבושים
דן פרץ
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 ק"ג פלמידה לבנה (טונה לבנה) החלק העבה, נקי מעור ועצמות

2 לימונים צהובים
2 בצלים סגולים בינוניים קלופים
8 שיני שום סגולות קלופות גרוסות דק
3 פלפל שאטה שלם חצוי
6 יחידות עלי דפנה
10 גרגירי פלפל אנגלי
7 ענפים תימין
1 ק"ג מלח גס
1 ליטר שמן זית
2 כפות זרעי כוסברה
איקרה
לחם כפרי

הוראות הכנה

חותכים את הפלמידה לנתחים, 2 ס"מ על 2 ס"מ. מכסים את הפלמידה במלח גס למשך 20 דקות.

מוציאים אותה למי קרח כדי לשטוף את עודפי המלח. כעבור דקה מוציאים ומייבשים היטב. את הנתחים פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומניחים בצד.

פורסים את הלימון לפרוסות דקות. שמים בקערה את הדגים, הלימונים ושאר המרכיבים.

מערבבים, מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן זית. אפשר לשמור את הדגים הכבושים במקרר עד שבועיים.

כשמוציאים אותם מומלץ לפזר מעליהם כוסברה טרייה קצוצה ולהגיש ליד לחם כפרי ואיקרה.

 

עוד מתכוני דגים: תבשיל קפונטה ומוסר ים | סלמון עם טחינה ועדשים שחורות | לביבות בטטה וסלמון

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות