מתכון מתכון |

דגים כבושים

אורן ירושלמי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אורן ירושלמי, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
דגים כבושים
צילום: דן פרץ
  • 1 ק"ג פלמידה לבנה (טונה לבנה) החלק העבה, נקי מעור ועצמות
  • 2 לימונים צהובים
  • 2 בצלים סגולים בינוניים קלופים
  • 8 שיני שום סגולות קלופות גרוסות דק
  • 3 פלפל שאטה שלם חצוי
  • 6 יחידות עלי דפנה
  • 10 גרגירי פלפל אנגלי
  • 7 ענפים תימין
  • 1 ק"ג מלח גס
  • 1 ליטר שמן זית
  • 2 כפות זרעי כוסברה
  • איקרה
  • לחם כפרי

חותכים את הפלמידה לנתחים, 2 ס"מ על 2 ס"מ. מכסים את הפלמידה במלח גס למשך 20 דקות.

מוציאים אותה למי קרח כדי לשטוף את עודפי המלח. כעבור דקה מוציאים ומייבשים היטב. את הנתחים פורסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ ומניחים בצד.

פורסים את הלימון לפרוסות דקות. שמים בקערה את הדגים, הלימונים ושאר המרכיבים.

מערבבים, מעבירים לצנצנת ומכסים בשמן זית. אפשר לשמור את הדגים הכבושים במקרר עד שבועיים.

כשמוציאים אותם מומלץ לפזר מעליהם כוסברה טרייה קצוצה ולהגיש ליד לחם כפרי ואיקרה.

עוד מתכוני דגים: תבשיל קפונטה ומוסר ים | סלמון עם טחינה ועדשים שחורות | לביבות בטטה וסלמון

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ