מתכון |

פילה מוסר עם גרגירי חומוס

דג צרוב שבושל קלות עם לימון ויין לבן, מונח על מצע של תערובת חומוס, פפריקה ושום. מקשטים בעלים ירוקים

מיקי סויסה, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
פילה מוסר עם גרגירי חומוס
מיקי סויסה, שף אורח
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:
קל
מנות:
4 מנות

רכיבים

  • 4 יחידות פילה מוסר

  • מיץ משני לימונים

  • חצי כוס יין לבן

  • 500 גרם גרגרי חומוס מושרים למשך לילה

  • 3 שיני שום פרוס

  • רבע כוס שמן זית

  • 1 כף פפריקה מתוקה

  • צרור כוסברה טרייה

  • מלח ים

  • פלפל שחור גרוס

הוראות הכנה

את החומוס מבשלים במים עד לריכוך מלא. אחר כך מחממים סיר עם מעט שמן זית ומכניסים את השום פנימה מוסיפים את הפפריקה המתוקה ומערבבים היטב. מכניסים את גרגירי החומוס פנימה מתבלים במלח ים ופלפל שחור גרוס יוצקים מים עד לכיסוי של החומוס מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מבשלים על אש נמוכה כעשר דקות.

מוסיפים את הכוסברה ומערבבים היטב.

מתבלים את פילה הדג במעט מלח ים ופלפל שחור גרוס.

מחממים מחבת עם שמן זית וצורבים את פילה המוסר תחילה בצד העור ולאחר מכן את צד הבשר. יוצקים את מיץ הלימון והיין הלבן ומבשלים כשתי דקות על אש נמוכה.

במרכז הצלחת מניחים את תבשיל החומוס ומעל מניחים את פילה הדג יוצקים מעט מנוזלי הבישול מקשטים בעלים ירוקים ומגישים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ