דג חמוץ-מתוק - דגים ופירות ים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

דג חמוץ-מתוק

נתח פילה טרי שטוגנו במשך דקה, נחים ברוטב עשיר של רסק עגבניות, לימון פרסי, פפריקה מתוקה ופלפל. מתכון של שושי אורן, מתוך הספר "עשתידכ", הוצאת לנצ'בוקס

4 מנות דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

1 ק"ג פילה דג טרי (בורי, מושט או דניס) אפשר להשתמש גם בפרוסות, עם העצם

מעט קמח לקימוח
3 כפות שמן לטיגון הדג
4-7 (כחצי ק"ג) בצלים פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
5-6 (כחצי ק"ג) עגבניות טריות, חתוכות לפרוסות בעובי חצי ס"מ
1 כוס עגבניות טריות חתוכות לקוביות
4 משמשים מיובשים חצויים

לרוטב:

1 כף גדושה רסק עגבניות

חצי-רבע כוס מיץ לימון טרי, לפי הטעם
חצי כוס מים
3 כפות סוכר
1 כף לימון פרסי (נומי בסרה), טחון
חצי כפית פלפל שחור
1 כפית פפריקה מתוקה

הוראות הכנה

ממליחים את פרוסות הדג ומניחים בצד למשך כחצי שעה.

שוטפים את פרוסות הדג היטב מן המלח ומייבשים אותן. מקמחים את הפרוסות משני הצדדים ומנערים מקמח עודף.

מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את הדגים טיגון קצר במשך כדקה מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

מרכיבים את הרוטב:

מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.

מרכיבים את המנה בסיר לבישול:

במחבת גדולה ועמוקה מניחים שכבה של פרוסות בצל, מעליה שכבה של פרוסות עגבנייה ומעל לזו שכבה שלישית של דגים, סוגרים בשכבה של קוביות העגבנייה. מסדרים מעל את המשמשים המיובשים.

יוצקים מעל את הרוטב, מכסים ומבשלים כחמש דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. ממשיכים לבשל על אש גדולה במשך כחמש דקות נוספות כשהסיר מכוסה חלקית, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מסמיך והעגבניות והבצלים שבתחתית הסיר משחימים. מגישים בליווי אורז לבן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות