דג חמוץ-מתוק

נתח פילה טרי שטוגנו במשך דקה, נחים ברוטב עשיר של רסק עגבניות, לימון פרסי, פפריקה מתוקה ופלפל. מתכון של שושי אורן, מתוך הספר "עשתידכ", הוצאת לנצ'בוקס

הארץ
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
דג חמוץ מתוק בסיר
דג חמוץ-מתוקצילום: מיכל רביבו
הארץ
דירוג הגולשים
NaN כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:4 מנות

רכיבים

  • 1 ק"ג פילה דג טרי (בורי, מושט או דניס) אפשר להשתמש גם בפרוסות, עם העצם
  • מעט קמח לקימוח
  • 3 כפות שמן לטיגון הדג
  • 4-7 (כחצי ק"ג) בצלים פרוסים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
  • 5-6 (כחצי ק"ג) עגבניות טריות, חתוכות לפרוסות בעובי חצי ס"מ
  • 1 כוס עגבניות טריות חתוכות לקוביות
  • 4 משמשים מיובשים חצויים

לרוטב:

  • 1 כף גדושה רסק עגבניות
  • חצי-רבע כוס מיץ לימון טרי, לפי הטעם
  • חצי כוס מים
  • 3 כפות סוכר
  • 1 כף לימון פרסי (נומי בסרה), טחון
  • חצי כפית פלפל שחור
  • 1 כפית פפריקה מתוקה

הוראות הכנה

ממליחים את פרוסות הדג ומניחים בצד למשך כחצי שעה.

שוטפים את פרוסות הדג היטב מן המלח ומייבשים אותן. מקמחים את הפרוסות משני הצדדים ומנערים מקמח עודף.

מחממים שמן במחבת גדולה ועמוקה ומטגנים את הדגים טיגון קצר במשך כדקה מכל צד. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

מרכיבים את הרוטב:

מערבבים את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.

מרכיבים את המנה בסיר לבישול:

במחבת גדולה ועמוקה מניחים שכבה של פרוסות בצל, מעליה שכבה של פרוסות עגבנייה ומעל לזו שכבה שלישית של דגים, סוגרים בשכבה של קוביות העגבנייה. מסדרים מעל את המשמשים המיובשים.

יוצקים מעל את הרוטב, מכסים ומבשלים כחמש דקות. טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך. ממשיכים לבשל על אש גדולה במשך כחמש דקות נוספות כשהסיר מכוסה חלקית, מנמיכים את האש ומבשלים עד שהרוטב מסמיך והעגבניות והבצלים שבתחתית הסיר משחימים. מגישים בליווי אורז לבן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ