מתכון

דג בורי ברוטב יוגורט ושמיר לימוני

בימים חמים אין כמו ארוחה המבוססת על דגים. השף עמוס שיאון (הלנה בנמל) לקח את הבורי והוסיף אליו יוגורט ולימון ומדובר בחגיגה במחבת

עמוס שיאון, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עמוס שיאון, שף אורח
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:2 מנות

רכיבים

  • 1 כוס יוגורט
  • חצי כוס שמיר קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • גרידה מלימון אחד
  • חצי כוס שמנת מתוקה
  • חצי כפית מלח
  • 2 פילטים של בורי (או אמנון)
  • כפית סומק
  • כפית פיסטוק טחון
  • חופן שעועית ירוקה חלוטה במים מומלחים ומסוננת

להגשה:

  • מעט סומק ופיסטוק

הוראות הכנה

במחבת גדולה מרתיחים את היוגורט, השמנת, השום, השמיר וגרידת הלימון.

לאחר 3 דקות רתיחה מוסיפים את הפילה של הבורי, ממליחים ומניחים את השעועית מעל,

מכסים את המחבת ומבשלים כ-3 דקות עד שהדג מבושל לגמרי.

מפזרים סומק ופיסטוק ומגישים מיד.

תגובות