מתכון |

קציצות דג ים על סלט טבולה עשבי תיבול

מנה שאפשר להכין בקלות ליום עבודה. אחרי ההכנה, כל מה שנשאר זה להכניס למיקרו

ברק אלמיש, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
ברק אלמיש, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:4 סועדים
קציצות דג ים על סלט טבולהצילום: דודו בכר

רכיבים

  • 800 גרם דג ים לבן נקי מעור ועצמות (אידיאלי: מוסר ים, לוקוס, פרידה אך יעבוד נהדר עם דניס, לברק, בס)
  • 40 גרם כוסברה קצוצה (2 חופנים)
  • 20 גרם נענע קצוצה (חופן)
  • 6 שיני שום קצוצות
  • מלח

חומרי הטבולה:

  • 200 גרם פטרוזיליה (2 זרים גדולים) קצוצה
  • 100 גרם (זר) כוסברה קצוצה
  • 100 גרם (זר) נענע קצוצה
  • 6 עגבניות ללא הגרעינים קצוצות לקוביות
  • 50 גרם טבולה (לפני השרייה) מושרה במים חמים מסונן ומקורר
  • 2 שיני שום טריות קצוצות
  • 20 מ"ל שמן זית
  • 10 מ"ל מיץ לימון

הוראות הכנה

הקציצות:

בעזרת סכין חדה קוצצים את הדג לחתיכות קטנות ומוסיפים לקרש החיתוך את עשבי התיבול והשום. ממשיכים לקצוץ בעזרת הסכין את המרכיבים ביחד עד שהם הופכים להומוגניים. לאחר מכן יש להניח במקרר ל-3 שעות להתייצב.

לאחר מכן יוצרים מהמסה קציצות במשקל בין 80 גרם ל100 גרם כל אחת.

מחממים שמן לטיגון במחבת רחבה ומטגנים את הקציצות עד שהן מושחמות משני הצדדים (כדקה מכל צד) מניחים בצד על נייר סופג ומאחסנים בכלי אחסון.

הטבולה:

בקערה לסלט מערבבים את כל העשבי תיבול יחד עם קוביות העגבנייה, הבורגול והשום
מתבלים במלח פלפל שמן זית מיץ לימון.

הגשה:

במיקרו או בטוסטר אובן מחממים את הקבב דג ובצלחת מסדרים את הטבולה. על הטבולה מניחים 3 קציצות, קצת עלי כוסברה טריים וזילוף של שמן זית.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ