מתכון

אנשובי "בוקרונס" בסגנון ספרדי

האנשובי הטרי הוא חומר גלם נפלא וכשהוא כבוש ומוגש על לחם קלוי, זו מנת טאפאס ממכרת

שניר אנג סלע, שף אורח, מסעדת גוז' ודניאל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אנשובי "בוקרונס"
צילום: עדי אדרי
שניר אנג סלע, שף אורח, מסעדת גוז' ודניאל
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

אחת המתנות הכי גדולות שיש לנו מהים המידלדל שלנו היא האנשובי המקומי. בניגוד גמור לאסוציאציות שיש לנו מאנשובי מצנצנת או מקופסת שימורים, של מלח וטעם "דגי" מרוכז, האנשובי הטרי קליל ומעודן בטעם. הוא חומר גלם נפלא, מכיוון שהוא טרי, מקומי, זול וטעים חי, מבושל או כבוש.

בוקרונס, או אנשובי בחומץ, היא מנת טאפאס ספרדית קלאסית, ממכרת מאין כמוה. האנשובי נכבש קלות במלח ובתבלינים ואז עובר לתערובת של חומץ ושמן זית, שבה הוא יושב ומשתבח.

אני אוהב להגיש את האנשובי הכבוש על טוסט מלחם זיתים, מרוח בשום עם עגבניות, ארוגולה ויוגורט. זו מנת פתיחה מצוינת, שהולכת מצוין עם יין לבן.

רכיבים

  • 10 אנשובי טרי מפולטים
  • 1 כוס מלח גס
  • 1 כפית זרעי כוסברה שלמים
  • 1 כפית זרעי שומר
  • 1 כוס חומץ טבעי

למרינדה

  • 1בצל סגול פרוס דק
  • 1 צ'ילי טרי חתוך לאורכו לחצי
  • 5 שיני שום פרוסות
  • 1 כף אורגנו יבש
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 כף זרעי שומר
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • חצי כוס חומץ בן יין אדום
  • חצי כוס שמן זית
  • חצי כוס שמן זרעי ענבים או כל שמן נייטרלי אחר

הוראות הכנה

במחבת יבשה קולים את השומר והכוסברה כדקה. מערבבים את התבלינים עם המלח. על מגש גדול מסדרים שכבה של המלח והתבלינים ומניחים עליה את הפילטים של האנשובי. מכסים בשאר התערובת ומעבירים למקרר ל-45 דקות.

בינתיים מכינים את המרינדה: מערבבים את כל המרכיבים יחד ומניחים בצד.

אחרי 45 דקות מוציאים את האנשובי מהכבישה וטובלים בחומץ הטבעי, כדי לשטוף את המלח החוצה.

מסדרים את האנשובי, בשכבה אחת, בכלי רחב ומכסים במרינדה. אם יש יותר משכבה אחת, כדאי לפזר את הבצל הסגול בין השכבות.

הבוקרונס יהיו מוכנים בבוקר שלמחרת. הם יכולים להחזיק מעמד כשבוע ימים, אבל אין סיכוי שלא תגמרו אותם קודם.

תגובות