דג לבן בכבישה חמה - דגים ופירות ים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דג לבן בכבישה חמה

מוסר בכבישה כפולה שיככב בארוחת בוקר מאוחרת של סופ"ש עצל

דרגת קושי: קל
שדשדש
מתן שופן

גם כאשר רוצים להגיש דג נא, מומלץ לכבוש אותו לזמן קצר (כ-35 דקות) עם סוכר, מלח ותבלינים שאוהבים. התהליך הזה גורם לבשר הדג להיות מוצק יותר ומבריק יותר. אפשר כמובן לכבוש אותו לזמן ארוך יותר, תלוי בתוצאה המבוקשת. במתכון שמובא כאן כבשתי את הדג בצורה זו במשך כמה שעות, אך מובן שאפשר גם פחות אם רוצים כבישה עדינה יותר. הכבישה החמה, או קונפי מקוצר אם תרצו, משמרת אותו לזמן ארוך יותר ומביאה אותו למצב שבין נא למבושל.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה -1.0 1 5 0

רכיבים

ל-6-4 מנות:

2 פילטים של מוסר, ללא העור

לכבישה הראשונה:

1 כוס סוכר

1 כוס מלח גס
גרידה מ-1 לימון
1/2 1 כף פלפל שחור

לכבישה החמה:

שמן זית (הכמות תלויה בגודל התבנית)

1 כף פלפל לבן שלם
1 כף זרעי כוסברה
5-4 ענפים של טימין
5-4 ענפים של אורגנו טרי (או זעתר טרי)
2 עלי דפנה
3 פרוסות לימון חתוכות לרבעים
3 שיני שום קלופות וחצויות

הוראות הכנה

* בתוך תבנית או קערה שטוחה מערבבים את חומרי הכבישה הראשונה. מעבירים פנימה את הדג ומכסים אותו היטב בתערובת מכל צדדיו. מכסים את התבנית/קערה בניילון נצמד ומעבירים למקרר למשך 6-5 שעות.

* מחממים תנור ל-90 מעלות. מוציאים את הדג מהמקרר, ושוטפים אותו תחת זרם דק מאוד של מים או לחלופין בתוך קערה גדולה מלאה במים (אנחנו לא רוצים לפגוע במרקם של הבשר). סופגים מעט את הנוזלים שעל הדג, ומעבירים לתבנית שמתאימה לתנור (מומלץ לא גדולה מדי). יוצקים פנימה שמן זית עד כדי כיסוי הדג. כותשים את זרעי הכוסברה והפלפל הלבן, ומעבירים פנימה. מוסיפים את עשבי התיבול, הלימון והשום.

* מכסים את התבנית בנייר כסף, מנמיכים את הטמפרטורה ל-60 מעלות ומכניסים לתנור למשך 15 דקות. התוצאה הרצויה היא שבשר הדג משנה את צבעו ללבן, אך עדיין שומר על מידה של שקיפות. ניתן גם לבשל את הדג בכיריים, אך לדאוג שטמפרטורת השמן לא תעבור את ה-63 מעלות. מוציאים את התבנית ומניחים לה להצטנן. מאחסנים את התבנית במקרר (ביחד עם השמן ועשבי התיבול).

* הגשה: פורסים את הדג לפרוסות דקות ומזליפים עליו מהשמן שבתבנית. מומלץ להגיש עם יוגורט. ניתן גם לשטח את הפרוסות למעין קרפצ'יו, ולהגיש עם פלפל ירוק חריף, עשבי תיבול שאוהבים (כוסברה או נענע) ופרוסות עגבניות שרי.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות