דג בתנור בניחוח אסיאתי - דגים ופירות ים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דג בתנור בניחוח אסיאתי

דג שלם אפוי בתנור עם שפע של עשבי תיבול בסגנון אסיאתי בזכות טעמים מרעננים של אניס

2-4 מנות דרגת קושי: קל
דג בתנור בניחוח אסיאתי

טרגון הוא מעשבי התיבול האהובים עלי, ולמרות שעוד לא ביקרתי במזרח – הוא לחלוטין זורק אותי לשם. יש לו ניחוח אניסי משכר, והוא מוסיף הרבה טעם וריח לכל מנה. המתכון הנוכחי הוא קלאסיקה מנצחת להכנת דגים, אך עם עשבי תיבול וטעמים שלוקחים אותו למחוזות אחרים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

1 דג לברק שלם (או דג ים לבן אחר) במשקל 600-500 גרם, טרי, מנוקה ובטמפרטורת החדר

למשרה:

1 גבעול למון גראס קצוץ דק

1 כף גראם מסאלה (תערובת תבלינים הודיים, להשיג
בכל חנות תבלינים)
4 כפות שמן זית
2 עלי כפיר ליים מיובשים (לא חובה)
מיץ מ-1 לימון
1 שן שום כתושה
קורט מלח ופלפל שחור גרוס

למילוי:

6 גבעולים של כוסברה

6 גבעולים של טרגון
עלים מ-3 גבעולי בזיליקום
עלים מ-3 גבעולי בזיליקום תאילנדי (לא חובה)
עלים מ-3 גבעולי נענע
4 שיני שום קלופות ופרוסות
1 לימון פרוס לטבעות
1/2 בצל סגול קצוץ דק

הוראות הכנה

* מחממים תנור ל-210 מעלות. מערבבים את כל חומרי המשרה ומברישים את הדג מבחוץ ומבפנים. שוטפים את עשבי התיבול, וממלאים את פנים הדג. מוסיפים גם את השום, הבצל הקצוץ ופרוסות הלימון. אם נשאר מהמשרה, מברישים את הדג שוב, ושופכים פנימה על עשבי התיבול. עוטפים ומהדקים את הדג בנייר כסף. מומלץ להשאיר אותו עטוף בנייר הכסף דקות אחדות לפני הכנסתו לתנור על מנת שיספוג יותר את הטעמים.

* מכניסים לתנור למשך 25 דקות. אפשר להוציא ולבדוק בעדינות שבשר הדג אכן מוכן. מומלץ לפתוח את נייר הכסף, ולהכניס את הדג ל-5 דקות נוספות בתנור על מצב גריל כדי להקנות לו פריכות עדינה.

* מומלץ להגיש למרכז השולחן עם המון עשבי תיבול טריים, בצל ירוק ומטבל של סויה עם פלפל אדום חריף קצוץ דק ורוטב דגים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות