דג ברוטב מנגו - דגים ופירות ים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון דג ברוטב מנגו

פילה דג צרוב המוגש עם רוטב מנגו מתובל ומתקתק.

דרגת קושי: קל
דגדדגד
מתן שופן

אי אפשר להתעלם מפירות המנגו שכובשים בקיץ את השווקים, ומהם הכנתי רוטב מתובל ומעט מתקתק. מומלץ לשמור ממנו בצד ולהכין איתו מנות נוספות. למשל, ניתן לבשל בו קוביות של דג או עוף ולהגיש על מצע של אורז לבן עם צ'ילי חריף ובוטנים גרוסים.

2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 2.5 1 5 3

רכיבים

ל-4-2 מנות:

2 פילטים של מוסר ים

1 כף שמן זית

קורט מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס

לרוטב המנגו:

1 כפית זרעי חרדל צהוב

1 כפית כורכום
1 כף שמן זית
2 בצלים קצוצים דק
1 גזר, חתוך דק
2 גבעולי סלרי, חתוכים דק
1 ליטר (4 כוסות) מים חמים
6-5 גבעולי פטרוזיליה
2 גבעולי טימין טרי
2 שיני שום, קלופות ופרוסות גס
2 עלי דפנה

3-2 יחידות מנגו (כ-600 גרם). מומלץ שאחד מהם יהיה מנגו ירוק על מנת לאזן את המתיקות של המנגו הכתום.

1/2 כפית כמון
1/2 פחית קרם קוקוס


להגשה:

קורט מלח ים אטלנטי ופלפל שחור גרוס

פלפל אדום חריף קצוץ דק
כוסברה טרייה

הוראות הכנה

* מתחילים בהכנת רוטב המנגו: כותשים את זרעי החרדל ומעבירים למחבת חמה על אש בינונית. קולים כדקה, ומוסיפים את הכורכום. ממשיכים לקלות כדקה, ומוסיפים את שמן הזית. מערבבים קלות, ומוסיפים את הבצל, הגזר, הסלרי, המלח והפלפל. מאדים כ-5 דקות או עד שהבצל מתחיל להתקרמל, ומוסיפים את המים החמים. מערבבים, ומוסיפים גם את הפטרוזיליה, הטימין, השום ועלי הדפנה. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים שעה.

* בינתיים מקלפים את המנגו ומפרידים את ה"בשר" שלו מהגלעין. מעבירים למעבד מזון וטוחנים דק ככל האפשר.

* מסירים את הציר מהאש, ומסננים את הנוזלים לקערה. בסיר רחב ושטוח, או מחבת, קולים קלות את הכמון על אש נמוכה. לאחר כדקה מוסיפים את מחית המנגו ומערבבים היטב. מוסיפים את הציר המסונן בהדרגה תוך כדי ערבוב. ממשיכים לבשל כ-10 דקות, ומדי פעם מערבבים. טועמים ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל (אם חמוץ מדי, אפשר להוסיף מעט סוכר). מוסיפים את קרם הקוקוס, מערבבים ומבשלים עוד כ-5 דקות. מסירים מהאש. מומלץ לטחון את הרוטב במוט בלנדר לתוצאה חלקה יותר.

* לפני ההגשה, מכינים את הדגים: מחממים שמן זית במחבת על אש בינונית, וכאשר הוא חם מאוד מוסיפים את הדג, העור כלפי מטה. מתבלים במע ט פלפל שחור גרוס ומלח, ומכסים את המחבת למשך 5 דקות (או עד שבשר הדג הופך ללבן). הכיסוי גורם לאידוי הדג, ולכן אין צורך להפוך את הדג ולבשלו מהצד השני (אך ניתן, אם רוצים לתת לו מעטה פריך).

* מניחים את הדג הצרוב בצלחת, יוצקים את הרוטב מעליו ומגישים לצד כוסברה ופלפל אדום חריף קצוץ.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות