מתכון

טוט מאן פלה - קציצות דגים תאילנדיות

קציצות דגים מתובלות מדרום תאילנד, המוגשות חמות לצד רוטב צ'ילי מתוק

יריב מלילי, שף אורח, בית תאילנדי
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יריב מלילי, שף אורח, בית תאילנדי
טוט מאן פלה
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 400 גרם בשר מדג ים לבחירתכם
  • 8-7 תרמילי לוביה (או אפונה סינית בחורף), קצוצים לחתיכות ברוחב של חצי ס"מ
  • ביצה
  • כפית גדושה של משחת קארי אדום
  • 12 עלי קפיר ליים שהושרו במים חמים  ל-10 דקות ונחתכו לשערות דקיקות
  • חצי כפית עמילן תפוח אדמה
  • קורט מלח
  • להגשה: רוטב צ'ילי מתוק עם מעט מלפפון קצוץ, בוטנים וכוסברה

הוראות הכנה

מערבבים היטב את הדג, הביצה, המלח והעמילן. מעבירים למיקסר וטוחנים עד שהתערובת נעשית אחידה ודביקה (כחמש דקות). מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים אותם ביד עד לקבלת תערובת אחידה.

בווק או בסיר מחממים שמן לטיגון עמוק. בידיים רטובות יוצרים קציצות קטנות ושטוחות ומטגנים בשמן לוהט עד להשחמה, כדקה וחצי מכל צד. מגישים לצד קערית רוטב צ'ילי מתוק.